The Bridge Curse: Road to Salvation – játékteszt


TBCRtS key artFejlesztő: SOFTSTAR ENTERTAINMENT; Kiadó: SOFTSTAR ENTERTAINMENT, Gamera Game, East Asiasoft; Platform: PC, Xbox One, Xbox Series S/X, PS4, PS5

Az ázsiai horrort bírjátok? Ha erre a kérdésre egy démoni mosoly volt a válasz, akkor itt van a The Bridge Curse: Road to Salvation, amire nem árt szemet vetni.

Hallottatok már A híd átka című, 2020-as tajvani filmről? Nem? Akkor nincs semmi baj, megmondom őszintén én sem tudtam róla egészen a The Bridge Curse: Road to Salvation bejelentéséig. Akkor viszont egyből rákerestem és nyomban meg is néztem. Nem volt egy hatalmas eresztés, melyet az IMDd 5,2/10-es pontszám is remekül alátámaszt, azonban kellemes szórakozást nyújtott és nem is akart ennél görcsösen többet. Akik esetleg szeretik az ázsiai horrort mindenképpen tegyenek vele egy próbát, mert egyszeri élménynek remek lesz, bárkivel is nézitek meg. A filmben egy valós egyetemi legendán alapuló történet részesei leszünk, amiben néhány diák egy bátorságpróba és egy szellem áldozatául estek, a főhősnő, egy riporter, pedig ezt az ügyet érkezik felkutatni, hogy a kísértés közepén találja magát. A Road to Salvation alcímű játék pedig egy csavar ezen a sztorin és az előzményt, a diákok történetét mutatja be.

TBCRtS 06

Mint ahogy azt a bevezetőben már részleteztem a The Bridge Curse: Road to Salvation történetében egy valós városi, vagyis inkább egyetemi legenda alapján a tajvani Tunghu Egyetem néhány diákját kísérjük el azon a rémes estén, melyen egy városi bátorságpróba hatására magukra szabadítanak egy bosszúálló szellemet, aki a rituálé részeként egy plusz lépcsőfokkal jelzi érkezését. A cselekmény pedig a szokásos ázsiai mércével is bonyolult, nehéz lesz követni, hogy ki kivel van, annak ellenére is, hogy egy maroknyi fiatalból álló csapatot fogunk felváltva terelgetni az este vége felé, hogy talán megérjék a másnapot. No nem kell a Supermassive Games féle játékokra gondolni, de mégis van a sztori felépítésében némi hasonlóság.

TBCRtS 02

A játék egy egyszerű sétaszimulátor, annak minden pozitív és negatív tulajdonságával egyetemben, így nagyon egyszerű pick up and play élményt adhat, bizonyos esetekben pedig az őrületbe kergethet a fapadossága. A The Bridge Curse: Road to Salvation irányítása többnyire jól működik és hozza azt, amit egy fps nézetű horrortól elvárhatunk, de bizonyos helyeken rémesen bután is tud működni, ami megakasztja a folyamatosságot és rendkívülien kizökkent a hangulatból, erre a menekülős részek tökéletes példaként szolgálnak. Azonban, hogy a szükséges tárgyakkal csak bizonyos szögből léphetünk interakcióba is orbitális hiba, de ezek szerintem gyorsan javítható problémák. A feliratban is találni azért jócskán elírást, de azt gondolom ez is relatíve gyorsan megoldható.

TBCRtS 03

Mivel a The Bridge Curse: Road to Salvation előző generációs konzolokra és Nintendo Switch-re is megjelent a látvány nem eget rengető, de rossznak sem mondanám, néhány helyen kicsit lehetne szebb, de többségében ok volt az élmény az általunk tesztelt PlayStation 5 változat esetében. Azt mindenképpen le kell szögezni, hogy a gyors, pörgős snittek alatt is végig atom stabilan futott és jóformán semmilyen hibával nem találkoztunk a megjelenés előtt, ami manapság már ritkaság számba megy. Audió fronton is minden rendben és ami külön öröm, hogy teljes angol és kínai szinkron is elérhető. Javaslom a kínai szinkron és angol felirat kombinációt, ugyanis az animációk ehhez a szájmozgáshoz készültek és elég furán fest az angol szinkronnal. Meg ugye így autentikus az élmény. A hangok amúgy teljesen jól eltaláltak és nincsenek túltolva, de aki a csecsemősírós részt kitalálta, annak külön helye lesz a pokolban.

Összességében tehát a The Bridge Curse: Road to Salvation egy teljesen jó játék, ha a Steamen feltüntetett 18 eurós árat a többi platformon is nagyjából megtartják, ez egy igazán jó vásár lesz. Kellemes ázsiai horror, jó atmoszférával, amitől garantáltan szorítani fogjátok a kontrollert az elejétől a végéig, ami kb. 6-8 óra. Tehát ha valaki hasonló gatya színezős játék után kutatna, az bátran essen neki! Megmeritek számolni, hogy ma éjfélkor is csak 13 lépcsőfok van?10 7

 

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

The Making of Karateka – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Kék Bogár - kritika
Következő cikk Michael Mann Ferrarija trailert kapott, Adam Driver elárulja, mikor ülhetsz a kocsiba