Kórházi sorozatokból sosem elég! A gyakornokok Párizsban küzdenek a betegek életéért


gyakornokokNincs olyan ember, aki szívesen jár orvoshoz, az meg pláne rémisztő, ha még kórházba is kerül. Bezzeg, ha csak nézni kell, még mindig az egyik legnépszerűbb műfaj a sorozatok között. Most a francia egészségügybe kalauzolnak el A gyakornokok. A Direct One kínálatában október elején debütált a CANAL+ saját gyártású (akárcsak A brigád) szériája.

Már a történet kiindulópontja is érdekes: A helyszín egy párizsi közkórház, ahol sürgősségi egészségügyi intézkedések következtében a belgyógyászati osztály orvosai karanténba kerülnek, így három tapasztalatlan gyakornoknak és egy őket nem ismerő orvosszakértőnek kell helyt állnia. Azt nem sejtve, hogy az ideiglenes karantént hamarosan határozatlan időre meghosszabbítják.

A sorozat kreátora és a két évad összes részét (16) rendező Thomas Lilti 12 évig dolgozott orvosként (ráadásul a koronavírus-járvány alatt újra praktizált), így az ő tapasztalata és a számtalan krízishelyzet nagyfokú ismerete, még inkább hozzátett a széria hitelességéhez. Az sem másodlagos, hogy 2014-ben elkészítette a Hippokratész című filmjét (több mint 2 millió néző látta a mozikban), gyakorlatilag ez volt az előfutára, ami elvezetett később A gyakornokok megszületéséhez.canalMaga a forgatás is egy valódi kórházban zajlott, de egy használaton kívüli folyosón. A stáb minden reggel ugyanabban az időben érkezett, mint a kórház nappali személyzete, így a színészek valósághűbbnek érezhették, hogy az orvosi világ részei.canalEgy ígéretes francia szereplőgárda (Louise Bourgoin, Zacharie Chasseriaud, Karim Leklou, Alice Belaïdi), szerethető karakterekkel, számunkra is ismerősnek ható háttértörténetekkel, amik nem csupán a helyi, hanem a nemzetközi közönség számára legalább ugyanolyan érdekfeszítőek. Noha realisztikus, életszagú orvosi dráma, amely az egészségügyi személyzet prizmáján keresztül mutatja be társadalmunkat, de ahogyan a hétköznapokban is, olykor a humor is helyet kap.
gyakornokok 3A gyakornokok című sorozatról Puzsér Róbert, Horváth Oszkár és Szirmai Gergely is elmondta véleményét a Direct One podcast sorozatában, ahol régi jól ismert kórházi sorozatok mellett (Vészhelyzet, A klinika…) még a francia filmgyártásra is kitértek.

spiritA gyakornokok című sorozat első két évada a Direct Now alkalmazásban bárhonnan és bármikor elérhető. Aki kedvet kapott hozzá, az bátran fizessen elő a Direct One szolgáltatására a directone.hu/csatornakiosztas/directonecsatorna oldalon!a gyakornokokDIRECT ONE Logo Colour RGB
Weboldal: www.directone.hu

Facebook: www.facebook.com/DirectOne
Instagram: www.instagram.com/directonehu/

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A szakállas Batman fia segít megmenteni a karácsonyt, cuki a Merry Little Batman trailere
Következő cikk Pókember helyett Madame Web veszi védelmébe New Yorkot - trailer