Alkonyat – Hajnal hasadás I. – kritika


twilight saga breaking dawn 620Alkonyat – Hajnal hasadás I. rész, szubjektív, nem rajongói nyilatkozat

Előre szólok, hogy aki szereti a twilight saga-t az most kapcsoljon át másik csatornára, mert úgyis csak felhúzza magát a cikkemen és utána valószínűleg elküld az anyámba. Én esküszöm, hogy úgy ültem be, hogy a Pattiszon szép, a bőre csillog a napfényben, csinoska, rettentően tud nézni, árad az érzelem, jó lesz, ez kell nekem szomorúszemű lánynak. Viszont, be kell valljam, hogy csak azért nem jöttem ki közben, mert a barátnőmet mégse hagyhatom egyedül a moziban. Nem kellett volna elmennem, ez az igazság, aki nem hisz a mikulásban, az örökkében, de még a jézuskában se, az ne akarjon vámpíros szerelmeset nézni.

Nem írom ide, hogy spoiler, mert úgyis leginkább az olyan elvetemültek nézik meg a filmet, akik olvasták a könyvet is, mint én. Nyilván az utolsó lapig kellett volna…

Bella Edward Cullen twilight ser 1Ott tartunk épp a sztoriban, hogy minden-lány-álma-nap van, Bella meg Edward összeházasodik (óh az a ruha, hát az kurvajó a csajon). Aztán nászút Rióba, nyilván van a családnak egy teljes lakatlan sziget a nevére íratva, még szép. Amúgy a vámpír lifestyle nagyon menő, meg tudnám szokni. Szegény pesti fiúk nem csoda, hogy ennyit kínlódnak, messze nincsenek ilyen hatékony eszközeik. Engem max a mekibe szoktak elvinni. Mindegy.

Mézeshetek telnek, múlnak, lagúnákon uszikálnak, élvezik a csendet, szex szerelem kék madár. Nekem konkrétan eddig tetszett a sztori igazából.

Aztán horrorba kapcsolunk, szevasz, szép rózsaszín álmom. Anyu terhes lesz, apu sokkot kap, és mindenki aggódva néz. Tisztára mint az életben. Tulajdonképpen erről a filmsorozatról már régóta az a véleményem, hogy alapból mindenki állandóan ajakharapdálva, tépelődve, sóhajtozva néz, mint az emós tini lányok, szeretlek szeretsz, úristen most mi lesz, ezt a katasztrófát tényleg hogy éljük túl.

Bellából anorexiás 40 kilós zombi lesz, mert a magzat felemészti és úgy tűnik, még vámpírapu sem tudja megmenteni. És amikor itt Edward még mond valami nyálasat századszor is, hogy ha Bella nem éli túl, akkor ő azt nem éli túl de igazán, akkor már tényleg nézem az órát, hogy én halok bele, ha ez még sokáig tart.

twilight motorosfaszNa, de amikor jön a szülés… Én eddig is utáltam a részletes beszámolókat a témában, de ez mindent vitt. Folyik a vér patakokban, sikolyok, a hasfelmetszés nekem is fáj, a lány olyan ronda hogy én elhiszem, hogy bele fog halni, tisztán látszik. De miért mutatják ilyen közelről?! Én beértem volna egy jelképes érzékeltetéssel, hogy oké, fáj neki, oké, bele fog halni, értem én. De nem tudhatnám ezt anélkül, hogy fűrész 3 vs. hasfelmetsző jack érzésem legyen közben?! Eltakartam kis szemem a kis kezemmel és egy szebb jövőre gondoltam. Az én kis virágmintás hímzett csöpp lelkem nem bírja ezt a traumát.

Aztán a végén még vannak jó részek. Jacob  bevésődik, ahogy a baba szemébe néz. Ez legalább egy jó szó, az elköteleződés. Én pld értékelném, ha belém vésődne egy olyan, akivel a szellemi szemmagasságunk hasonló, csakhogy ne kelljen se nagyon lefelé néznem, se túlságosan fel. Ez nem tartozik szorosan a tárgyhoz, csak eszembe jutott.

Végül a farkasok és vámpírok felsorakoznak a harchoz, ahol a bébi a tét, csakhogy a bevésődés ősi törvény, farkas nem ölheti meg másik farkas lelkitársát, úgyhogy a fight végül elmarad. Bella piros szemű szexi vámpírlány tekintete a zárókép, deal done. Megisvagyunk. To be continued…10 3

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk EU SHORTS - Rövidet bírod?
Következő cikk Kinek kell a forgatókönyved?

2 hozzászólás

  1. Névtelen
    2011. november 20. vasárnap

    lehet kommentelni regelés nélkül is

  2. 2012. január 21. szombat

    első

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .