Ó, azok a csodálatos magyar szinkronok!


szinkronSzinkronbarátok figyelem! Egy hiánypótló műsor érkezik a rádióba! Minden ami a szinkron, legendás múltidézések, beszélgetések a harcos jelenről. Ha érdekel, kinek a hangján szólalt meg először magyarul A Keresztapa, hogy Woody Allen tényleg Kern hangszálaival született-e, ha imádod Speier Dávid nyelvi leleményességét, akkor tekerj oda!

végvári tamásA műsor kiötlői Gyulai „Skip” Gábor és állandó vendégszerzőnk Kovács „Sajen” Gellért eképpen összegezték szent küldetésüket:

A Magyar változat terveink szerint kéthetente jelentkezik a Kossuth Rádió Aranyalap című sávjában, este nyolctól. Azért találtuk ki, mert szeretjük a magyar filmszinkront, a jófajtát. Azt, amelyik szállóigéket teremt, azt, aminek köszönhetően azok is ismernek rengeteg zseniális magyar színészhangot, akik egyébként a közelébe sem mennek a színháznak, és/vagy nem néznek honi filmeket. Azt, amelyik adott esetben felül tudja írni az eredetei film nyelvi gyengeségeit – vagy a jó dialógokat is képes sajátos közegbe emelni. 

reviczkySzínészek, fordítók, rendezők, háttéremberek és rajongók – ők elvileg mind megszólalnak majd nálunk. Az első adásban egy igazi vezérfanatikussal beszélgetünk majd, akinek neve legyen még titok, de az biztos, hogy egy kultikus Belmondo-film, ahol az első szinkronváltozatnál a Garas igazán aranyat ér, biztosan előkerül, valamint azt is megtudhatjuk hogy vendégünk szerint miért is érdemes Reszketni a bürokratáktól, avagy miért ütősebb Gruber Hugó és a vonaltartás annál, ahogy amerikai kollégája előadta ugyanazt.”

Június 7-én, este 20-tól, a Kossuth-on!

A műsor nálunk sokkal precízebb és szakavatottabb, de azért összeszedtünk néhány saját kedvencet, ami miatt megemeljük a kalapunkat a honi szinkron előtt:

Az a veretes régi…

A jelen is szül remekeket!

https://youtu.be/AkNZUoj54io

Komikusok, akik  magyar hangjuk által váltak itthon igazi sztárrá.

 

Az egyszeri nagy találkozások például Nagy Feró és Ford Fairlaine ( spoiler a műsorból: Garas Dezső  és Belmondo A Profiban).

A tévében is erős a magyar!

Csuja Imre és Al Bundy

 

Inke László az igazi Kojak

https://youtu.be/rq_mApUiPNM

 

Nincs Columbo Szabó Gyula nélkül!

 Ki gondolta volna elsőre, hogy Hannibal Lecter Sinkó Lászlóként is félelmetes lehet?

 

 Egy olasz konyhában rengeteg kiváló hangadó elfér!

 

Psota Irén, Váradi Hédi, Csákányi László, Márkus László…

Végvári Tamás egyike a pótolhatatlanoknak!

…és még lehetne folytatni a végtelenségig, de ezért fogjuk őket hallgatni!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Tegnap éjjel - kritika
Következő cikk Irodalmi Hyde Park

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .