Ted 2 – kritika


 Ted 2Ted 2, rendező: Seth MacFarlane, szereplők: Mark Wahlberg, Seth MacFarlane, Amanda Seyfried, Jessica Barth, amerikai vígjáték, 114 perc, 2015. (16)

A Villámtesók halkan dörögnek

Seth MacFarlane immáron másodszor élesztette fel a gyerekkori kívánság egyik legnagyobb karácsonyi csodáját, Ted macit. Mint köztudott saját gyerekét nem csak vászonra álmodta és írta, de még a hangját is kölcsönözte. Az eredetileg sitcomnak tervezett film második felvonása jobban járt volna, hogy ha tényleg a tv keretein belül marad. A jól megérdemelt heti 20 percében és még az is lehet, hogy a Family Guy-hoz hasonlóan több erkölcsi tanítás szorult volna belé.

Ted 2A történet szerint Ted és újdonsült felesége úgy érzik, a kapcsolatukon már csak egy gyerek segíthet. Mivel nemzőszervnek híján van, így az örökbefogadáson gondolkodnak, ami egyenes út a jogi pereskedéshez. Felmerül a kérdés, hogy akkor plüss úrfink vajon tényleg ember vagy csak egy vagyontárgyat képez? Természetesen társ a bajban a gyerekkori barát (Mark Wahlberg) és a csinos ügyvédbojtár Sam L. Jackson (Amanda Seyfried).

Sajnos az érdemi történetből ennyi jut a kétórás játékidőre. Még azt se mondhatni, hogy a jól bevált receptet alkalmazzák miszerint fingunk, böfögünk, okádunk a padlóra. Persze a poénáradat javát  a rengeteg sperma vicc, káromkodás szolgáltatja, némi drámával meghintve. Számtalan oda-visszautalások más filmekre, belső poénok és persze a füvezés tölti ki az alkotást. A tengernyi popkultúrális utalás a mezei nézőnek, aki nem fanatikus filmrajongó bizony vajmi keveset jelenthet. MacFarlane persze, sehonnan sem hagyja ki egyik legnagyobb rajongásának a tárgyát, a Star Wars-ot. Amivel nincs is semmi baj, hiszen mi is gőzErővel készülünk a decemberre.

A legnagyobb baj a Ted 2-vel, hogy újdonság terén csak az ügyvéd barátnőt tudja felmutatni felépítésében a séma ugyanaz. Van egy központi probléma, amit 3 percben el lehet mesélni. Donny még Voldemortnál is gonoszabbul szeretne visszatérni, és megkísérli elrabolni a macit, bár már nem a fiának (ő hova lett?) hanem saját magának. És a végén (icipici spoiler) a rabló ismét tesz róla, hogy valaki sérüljön. Mindeközben szívnak, szívatnak, és próbálják legalább a kuncogás szintjét fenntartani. A terem nem a nevetéstől maximum az elhaló kis kacajoktól lesz hangos. Hogy jót is mondjak, van egy-két jó pontja a filmnek: a cameo erejéig beugró müzlit vásárló sztárvendég, Amanda Seyfried elénekli a Mean Ol’ Moon című teljesen eredeti MacFarlane által írt számot, na és persze a Comic-Conon a fanok összecsapása.

Az első rész rajongói úgyis beülnek rá, amúgy nagyon egyszernézős limonádé, ahol azért a stáblista végét érdemes megvárni! És ami még sokakat nem hagy nyugodni, vajon hová tűnt Mila Kunis? Bár a filmben kapunk rá értelmes választ, nem kell aggódni! A bombázó és a humorgyáros,  Meg és Peter Griffinként térnek vissza szeptemberben, a Family Guy 14. évadában 10_6

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Taxi Teherán - kritika
Következő cikk Tíz dollárért benne lehetsz az új Star Trek moziban!