Guy Ritchie nekiállt az élőszereplős Aladdinnak


borito 6
A Disney bejelentette, hogy megkezdődtek az élőszereplős Aladdin munkálatai. A filmet Guy Ritchie (Blöff, Sherlock Holmes) rendezi, a bejelentést egy csoportkép is kísérte a főszereplőkről, akik Will Smith (Dzsini), Mena Massoud (Aladdin), Naomi Scott (Jázmin) és Marwan Kenzari (Jafar).

the main cast of guy ritchies aladdin featured in first photo from the set of the film2

Guy Ritchie Az Aladdin élőszereplős változatát John August forgatókönyve alapján készíti el, mely az 1992-es animációs film történetét veszi majd alapul. A zeneszerzői poszton is impozáns nevekkel találkozhatunk, ugyanis a 8 Oscar-díjas Alan Menken (A Szépség és a Szörnyeteg, A kis hableány)  – aki egyébként az eredeti mese zenéit is szerezteTim Rice-al (Az oroszlánkirály) közösen újra rögzítik a klasszikus történet jól ismert dallamait. Ezen kívül két új dal is hallható lesz majd a Guy Ritchie-féle feldolgozásban, melyeket Menken, Benj Pasek és Justin Paul (Kaliforniai álom, Kedves Evan Hansen) közösen írnak.

A Disney mégis változtat egy kicsit az eredeti receptúrán és egy teljesen új karakter is megjelenik a feldolgozásban Billy Magnussen képében, mint Anders herceg, aki potenciális férjjelölt lesz Jázmin számára. A rajongóknak több sem kellett és aggodalmukat fejezték ki a közösségi médiában a stúdió választásával kapcsolatban, ugyanis a Disney megígérte, hogy a szereplőket megformáló színészek igazodni fognak a filmbéli karakterek származásához, viszont Magnussen vérbeli amerikai. Többen ezt úgy értelmezték, hogy a Miki egeres cég nem meri a teljes produkciót színes bőrűekre bízni, mi azért ezt a kijelentést erősnek érezzük.

magnussen

A ’92-es Aladdint összesen 5 Oscar-díjra jelölték, ebből kettőt, a legjobb eredeti filmzenét és a legjobb eredeti filmdalt szoborra is váltotta. Éppen ezért nem lesz könnyű dolga a nagy nevekkel teletűzdelt stábnak, ahogy Will Smith-nek sem lesz gyerekjáték Dzsiniként Robin Williams teljesítményét megugrania. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy lesz-e benne ehhez hasonló szintű humorfaktor, bár Guy Ritchie-n nem fog múlni a dolog:

Az Aladdin a klasszikus mesék, köztük a Hamupipőke, A dzsungel könyve, Elliot, a sárkány, A Szépség és a Szörnyeteg, a készülő Az oroszlánkirály, a Mulan és a Dumbo feldolgozásainak hosszú sorához csatlakozik. Hivatalos premierdátummal még nem rendelkezik a produkció.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Mark Hamill elárulja hogyan válhatsz ikonná
Következő cikk Early Man előzetes - A Wallace és Gromit alkotói az őskorba invitálnak