Guy Ritchie nekiállt az élőszereplős Aladdinnak


A Disney bejelentette, hogy megkezdődtek az élőszereplős Aladdin munkálatai. A filmet Guy Ritchie (Blöff, Sherlock Holmes) rendezi, a bejelentést egy csoportkép is kísérte a főszereplőkről, akik Will Smith (Dzsini), Mena Massoud (Aladdin), Naomi Scott (Jázmin) és Marwan Kenzari (Jafar).

Guy Ritchie Az Aladdin élőszereplős változatát John August forgatókönyve alapján készíti el, mely az 1992-es animációs film történetét veszi majd alapul. A zeneszerzői poszton is impozáns nevekkel találkozhatunk, ugyanis a 8 Oscar-díjas Alan Menken (A Szépség és a Szörnyeteg, A kis hableány)  – aki egyébként az eredeti mese zenéit is szerezteTim Rice-al (Az oroszlánkirály) közösen újra rögzítik a klasszikus történet jól ismert dallamait. Ezen kívül két új dal is hallható lesz majd a Guy Ritchie-féle feldolgozásban, melyeket Menken, Benj Pasek és Justin Paul (Kaliforniai álom, Kedves Evan Hansen) közösen írnak.

A Disney mégis változtat egy kicsit az eredeti receptúrán és egy teljesen új karakter is megjelenik a feldolgozásban Billy Magnussen képében, mint Anders herceg, aki potenciális férjjelölt lesz Jázmin számára. A rajongóknak több sem kellett és aggodalmukat fejezték ki a közösségi médiában a stúdió választásával kapcsolatban, ugyanis a Disney megígérte, hogy a szereplőket megformáló színészek igazodni fognak a filmbéli karakterek származásához, viszont Magnussen vérbeli amerikai. Többen ezt úgy értelmezték, hogy a Miki egeres cég nem meri a teljes produkciót színes bőrűekre bízni, mi azért ezt a kijelentést erősnek érezzük.

A ’92-es Aladdint összesen 5 Oscar-díjra jelölték, ebből kettőt, a legjobb eredeti filmzenét és a legjobb eredeti filmdalt szoborra is váltotta. Éppen ezért nem lesz könnyű dolga a nagy nevekkel teletűzdelt stábnak, ahogy Will Smith-nek sem lesz gyerekjáték Dzsiniként Robin Williams teljesítményét megugrania. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy lesz-e benne ehhez hasonló szintű humorfaktor, bár Guy Ritchie-n nem fog múlni a dolog:

Az Aladdin a klasszikus mesék, köztük a Hamupipőke, A dzsungel könyve, Elliot, a sárkány, A Szépség és a Szörnyeteg, a készülő Az oroszlánkirály, a Mulan és a Dumbo feldolgozásainak hosszú sorához csatlakozik. Hivatalos premierdátummal még nem rendelkezik a produkció.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Mark Hamill elárulja hogyan válhatsz ikonná
Következő cikk Early Man előzetes - A Wallace és Gromit alkotói az őskorba invitálnak