J. J. Abrams írja és rendezi a Star Wars IX. részét, mely új premierdátumot is kapott


borito 10

Miután a Disney és a Lucasfilm kreatív nézetkülönbségekre hivatkozva megvált az eddig alcím nélküli Star Wars IX. rendezőjétől, Colin Trevorrowtól (Jurassic World), már meg is találták az utódját, ráadásul nem is kellett sokáig keresgélniük.

J. J. Abrams, aki útjára indította 2015-ben a Star Wars új korszakát Az ébredő Erővel visszatér az új trilógia befejező részében is, mint író és rendező. Abrams Chris Terrioval jegyzi majd közösen a szkriptet. A direktor visszahívása valószínűleg azt jelenti, hogy a Disney nem kockáztat többé friss/fiatal/egyedi szemléletmódú filmesekkel, nem olyan régen a Han Solo spin-off kapcsán is rendezőváltás történt, akkor Ron Howard vette át a stafétabotot Phil Lordtól és Chris Millertől.

Az ébredő Erővel JJ Abrams mindent teljesített, amit csak remélni mertem, ezért nagyon izgatott vagyok, hogy ismét visszatér a trilógia befejezésére.

nyilatkozta Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke, Abrams újbóli visszatérése kapcsán. Mindenesetre a záró epizód előtt még vár ránk Az utolsó Jedik, mely december 14-én ugrik be a mozitermek hiperterébe.

Közben az is hivatalossá vált, hogy május helyett 2019. december 20-án mutatják majd be a Star Wars IX. részét.

Ha van ember, aki nem látta Az ébredő Erőt, itt a legőszintébb összegzés a filmről:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Retro űrmelltartó – avagy divattörténeti kisokos sci-fikhez - 3. rész
Következő cikk A TOP 70 látványfilm listája