Ez lesz Daniel Day-Lewis utolsó filmje


 

borito 003 1

Korunk egyik legnagyobb színésze, a legendás státuszt méltán kiérdemelt, többszörös Oscar-díjas Daniel Day-Lewis úgy döntött, hogy visszavonul a színészkedéstől – írta meg, még júniusban a Variety. Most már azt is tudjuk, miben és mikor láthatjuk őt utoljára a nagyvásznon.

A 60 éves Day-Lewis, Thomas Anderson, Phantom Thread című alkotásának főszerepét választotta utolsó munkájának, ami a külföldi mozikban december 25-én debütál. Már a szinopszisát is tudjuk:

Az 1950-es években játszódó dráma a londoni divattervezők életébe enged betekintést. A történet megmutatja a királyi és a magasabb társadalmi rétegek megbízásából tevékenykedő szabók, kompromisszummentes, színfalak mögötti világát. A Phantom Thread-ben Lewis mellett Lesley Manville (Demóna), Camilla Rutherford (Utazás Darjeelingbe) és Vicky Krieps (Az üldözött) is szerepel.

Daniel Day-Lewis a több mint 40 éves pályafutása alatt összesen 29 filmben bukkant fel, ő az egyetlen olyan színész, aki háromszor is megkapta a legjobb főszereplőnek járó Oscart. Először az 1989-es Bal lábam, majd a Phantom Thread rendezőjének, 2007-es Vérző olaj című filmjében nyújtott alakításáért illetve a 2013-as Lincoln főszerepéért. De a nevéhez fűződik még Az utolsó Mohikán, Az ártatlanság kora vagy A salemi boszorkányok. Ha a direktor és a színész együttműködése ismét annyira jól működik majd, mint a 10 évvel ezelőtti közös munkájuk, akkor a filmipar egyedülálló és tiszteletreméltó legendája méltó búcsúval köszönhet majd el a  nagyvászontól és a közönségtől december 25-én.

Daniel Day-Lewis a Vérző olaj című filmben:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Eladó Harry Potter gyerekkori háza
Következő cikk Nicholas Sparks és a lélekpornó – 1. rész