Befejeződik a Kártyavár, de különálló sorozatot kaphat


borito 34Tegnap bejelentették, hogy 2018-ban, a Netflix egyik zászlóshajója, a House of Cards (Kártyavár) a hatodik évaddal befejeződik. A Variety értesülései szerint azonban a streaming szolgáltató már fontolgatja egy spin-off sorozat lehetőségét.

A hírportál állítása szerint a Netflix hirtelen jött törlési bejelentését a vasárnap kirobbant Kevin Spacey-botrány idézte elő, amikor is kiderült, hogy a színész 1986-ban, az akkor még csak 14 éves Anthony Rapp kollégáját szexuálisan zaklatta. A kitudódott esetet követően Spacey bocsánatot kért tettéért, majd azzal védekezett, hogy ittas állapotban volt, így nem igazán emlékszik a történtekre. Közleményében kitért arra is, hogy a továbbiakban meleg férfiként él tovább. A szolgáltató ugyanakkor azt állítja, hogy döntésükhöz semmi köze a botránynak, ugyanis az összesen 6 Emmy-díjat nyert Kártyavár canceljét már nyár óta szerették volna bejelenteni. Ezzel 2017-ben a harmadik olyan Netflix sorozat a The Get Down és a Gypsy után, amit elkaszál a szolgáltató.

A Netflix ugyanakkor nem szívesen engedné el a streaming-világ egyik legerősebb szériáját, így már egy esetleges spin-offon is gondolkodnak, amely Doug Stamper (Michael Kelly) karakterére fókuszálna. Arról még nincs hír, hogy a Kártyavár producere és színésze, Kevin Spacey (akitől az International Academy of Television Arts and Sciences az ellene szóló állítások fényében , a 2017-es Nemzetközi Emmy-díj odaítélést is visszavonták) bármilyen formában is részt venne a különálló szériában.

Ami biztos, hogy a Kártyavár hatodik és egyben utolsó évada a megszokott 13 epizóddal 2018-ban startol el.

UPDATE: Az MRC és a Netflix bejelentette, hogy felfüggesztik a Kártyavár 6. évadának munkálatait a Spacey-botrány miatt. Egy közleményben közölték mindezt, amiben arra hivatkoznak, hogy időre van szükségük ahhoz, hogy átlássák a kialakult helyzetet.

Itt még arról nyilatkozott, hogy indulhatna az elnöki székért.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A filmtörténelem leggonoszabb tekintetei
Következő cikk Újraforgatják A hollót és a Kedvencek temetőjét