Enyedi Ildikó legközelebb francia világsztárral forgat


lea spectre

A világhírű francia színésznő, Lea Seydoux lesz a Testről és lélekről Oscar-jelölt rendezője, Enyedi Ildikó következő filmjének főszereplője. – írja a Hollywood Reporter.

Arról már korábban is szó esett, hogy Enyedi legközelebbi rendezése Füst Milán A feleségem története című könyvének feldolgozása lesz, ez most a főszereplő bejelentésével már biztos. Az 1920-as évekbe kalauzoló csavaros romantikus események középpontjában Störr kapitány féltékenysége áll, akit felesége megcsal.

Enyedi Ildikó nemcsak rendezi, de írja is az adaptációt, ráadásul ez lesz az első angol nyelven készített projektje, melynek producerei a Testről és lélekről bejáratott párosa, Muhi András és Mesterházy Ernő. A forgatásokat előreláthatólag jövőre kezdik meg Párizsban, amit Hamburgban, Budapesten és Dél-Olaszországban folytatnak majd.

Leydoux kelti majd életre a kapitány feleségét, aki eddig olyan filmekben szerepelt, mint Tarantinótol a Becstelen brigantyk, Woody Allentől az Éjfélkor Párizsban, de volt már Bond-lány is a Spectre – A Fantom visszatérben, és amiben még nagyon szerettük az az Adéle élete.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A legjobb operatőr Oscar-díjasai (1929-2018)
Következő cikk Az új magyar filmből kiderülhet, hogy nem Farkas Bertalan volt az első magyar az űrben