Végleg bedőlt Harvey Weinstein cége


NYET240 19 2017 112837 hd

Két hete jelentette be a Weinstein cég, hogy tárgyalásokat folytat a stúdió eladását illetően, tegnap a Variety írta meg, hogy az üzlet meghiúsult, így a nagy múltú cég kénytelen csődöt jelenteni.

Miután a The Weinstein Company társalapítóját, Harvey Weinsteint Oscar-díjas producert számos szexuális zaklatás vádja érte a stúdió úgy döntött, hogy készülő projektjeit elhalasztja, illetve egy részüket eladja. Többek között az elmúlt évek egyik legsikeresebb filmjét – aminek folytatása a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő portálján minden idők legjobb filmjeként van feltüntetve -, a Paddington jogait a Warner Bros.-nak adták át abban a reményben, hogy képesek lesznek az eladásokkal a csődeljárás bekövetkeztét addig kitolni, amíg a teljes birodalmukat valaki fel nem vásárolja.

Tegnapig úgy tűnt, hogy a Contreras-Sweet befektetői csoport 500 millió dollárért átveszi a The Weinstein Companyt. A megállapodás szerint kifizették volna a stúdió hitelezők felé kialakult tartozását, nagyobb összeget szántak volna a szexuális zaklatások áldozatainak kárpótlására (fejenként kb. 30 millió dollárt), miközben a vállalat alkalmazottainak nagy részét jelenlegi pozíciójában tartotta volna. Bob Weinsteinnek, Harvey testvérének és társalapítójának viszont távoznia kellett volna a vállalattól illetve az általa vezetett Dimension Films vezetői pozíciójából.

A cég igazgatótanácsa végül visszautasította a felvásárlási ajánlatot a befektetői csoport rosszhiszeműségre hivatkozva, amit nyílt levélben közöltek:

szembe kell néznünk azzal, hogy a megvásárlásról szóló tervek nem reálisak. Ezek után nincs más választásunk, mint csődeljárást indítani.

Ez azt jelenti, hogy az egykoron generációkat és kasszasikereket (Django elszabadul, A király beszéde, Napos oldal) meghatározó cég hamarosan végleg megszűnik létezni. Természetesen a filmjeik és tévé-sorozataik előbb vagy utóbb más stúdiókhoz és forgalmazókhoz vándorolnak majd.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Valódi szellemirtóvá válhatsz a Ghostbusters World mobiljátékkal
Következő cikk Íme az első előzetese a Fahrenheit 451 legújabb feldolgozásának