A Paddington 2 hivatalosan is a legjobb film a Rotten Tomatoes történetében


paddington 2 banner

Paddington imádja a marmelád szendvicset, míg a kritikusok imádják a Paddingtont, olyannyira, hogy a folytatása mostanra a legjobb értékelést kapta a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő portálon.

A film 169 visszajelzést követően 100%-ban “friss” jelzővel lett ellátva, ezzel lekörözve az eddigi csúcstartót, a Toy Story 2-őt (163 pozitív értékeléssel rendelkezik), illetve a tavaly rövid ideig ugyan ezt a rekordot tartó Greta Gerwig rendezte Lady Birdöt is, ami 217 pozitív visszajelzést követően kapott egy negatívat is, ezzel jelenleg 99%-on áll a portál adatbázisában.

paddington

Paul King, a két Paddington rendezője így nyilatkozott minderről:

A Paddington filmek a szerelem valódi gyümölcsei. Hónapokig vagy akár évekig oly sok ember adta bele a szívét és lelkét az egytől egyig kézzel készült képkockákba. Mindannyian hihetetlenül hálásak vagyunk az eddig megjelent pozitív értékelésekért, ami reméljük arra ösztönzi az embereket, hogy elmenjenek a moziba és meggyőződjenek arról, hogy egy beszélő állatos film is valóban lehet jó, és hogy Hugh Grant ördögien jóképű még egy apáca jelmezbe bújtatva is.

lady bird

Ezzel a Padington 2 a negyedik olyan film a Rotten oldalán, amely képes volt elérni a 100%-os értékelést a Toy Story 2, az Ember a magasban és az Eljövendő napok után, ami kimagasló teljesítmény a kis medvebocstól akárcsak a tavalyi év legrosszabb pontszámait kapott filmek hosszas listáját nézzük, vagy az Al Pacino nevével csábító Hangmant, ami 0%-ról indult, azóta pedig 29%-nál tovább nem jutott.  Az elit klubból már csak egy rosszindulatú, direkt lepontozás távolíthatja el a csetlő-botló Paddingtont a legjobbak közül.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A hét röhögései (226.)
Következő cikk Heath Ledger már 10 éve nincs köztünk