A Duffer testvérek reagáltak a Stranger Thingset ért plágium vádjára


stranger things watching master768

Tegnap számoltunk be róla, hogy Matt és Ross Duffert plágium vádjával beperelte Charlie Kessler rendező, aki azt állította, hogy a Stranger Things az ő ötleteit lopta el a The Montauk Project: Experiments című rövidfilmje alapján. A testvérpár ügyvédje most egy hivatalos közleménnyel reagált a vádakra.

A vádakat természetesen teljesen érdektelennek titulálták, amely ékes példája egy sikersorozatból való profitálásnak. Íme a teljes nyilatkozat:

Mr. Kessler állításai teljesen érdektelennek bizonyulnak, nem volt kapcsolatba a Stranger Things létrehozásával vagy fejlesztésével. A Duffer testvérek nem látták Mr. Kessler rövidfilmjét, és nem is beszéltek vele semmiféle projektről, ez csak egy kísérlet a részéről arra, hogy mások kreativitásából és kemény munkájából profitáljon.

Tehát a Stranger Things készítői tagadják az őket ért vádakat, így ha Charlie Kessler továbbra is ragaszkodik az állításához, akkor kemény pereskedés elé néz, ugyanis a hasonló esetek többségében az alkotók, nem pedig az állítólagos ötletgazdák javára ítélnek a bizonyítékok hiánya miatt, ráadásul rágalmazásért akár még perbe is foghatják Kesslert.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Spielberg szerint jöhet egy női Indiana Jones
Következő cikk Johnny English újra lecsap szinkronos előzetes