Plágium vádjával beperelték a Stranger Things alkotóit


stranger things kids shocked

A Stranger Things alkotóit, Matt és Ross Duffert plágium vádjával beperelte egy bizonyos Charlie Kessler rendező, aki szerint a sorozatuk a The Montauk Project: Experiments című rövidfilmjéből lopta az ötleteket.

Kessler 2012-ben mutatta be a díjjal jutalmazott titkos kormányzati kísérletekről szóló 6 perces rövidfilmjét a Hamptons Nemzetközi Filmfesztiválon. A  rendező azt állítja, hogy még 2014-ben találkozott a Duffer testvérekkel a Tribeca Filmfesztiválon, ahol tárgyalásokat folytattak a The Montauk Project sorozatváltozatának elkészítéséről, ami végül az elméleti résznél tovább nem jutott.

Vagyis Kessler szerint végül megvalósult, a 2016-ban indult Stranger Things formájában, amely a vádirat szerint nemcsak az ötleteit, de a történetet és a forgatókönyvet is tőle lopta. Ami külön érdekes, hogy a Duffer tesók ötletét akkoriban a Netflix The Montauk Project: Experiments munkacímmel vásárolta meg, ráadásul a sorozat néhány szereplője egy Wired interjúban arra is kitért nemrégiben, hogy a történet az 1992-ben megjelent regényfolyam Camp Hero történetein alapul.

Egyelőre sem a Netflix, sem pedig a Duffer testvérek nem reagáltak a per hírére.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Helen Mirren szerint Oscar-kategóriát érdemelnének a kaszkadőrök
Következő cikk Aranyélet vár rád, ha Miklósi Jankára szavazol!