Spielberg szerint jöhet egy női Indiana Jones


landscape 1476116707 indiana jones shock raiders of the lost ark

Steven Spielberg nemrégiben megerősítette, hogy Harrison Ford az Indiana Jones 5-ben bújhat utoljára a régészprofesszor bőrébe, de nem kell félnünk, a Disney a jövőben is számol további folytatásokkal.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, mielőtt a 75 éves Harrison Ford szögre akasztaná az ikonikus kalapját és ostorát, még utoljára Indi bőrébe bújik majd az Indiana Jones 5. részében, aminek a forgatási munkálatait 2019. áprilisában kezdik meg.

Spielberget a Ready Player One promókörútján kérdezték ennek kapcsán arról, hogy Harrison Ford után jöhet-e egy női Indiana Jones. Az Oscar-díjas rendező szerint igencsak jó ötlet lenne:

Meg kellene változtatnunk a nevét Jonesról, Joanra, és akkor nem lenne semmi probléma ezzel.

Spielberg nagy támogatója volt a közelmúltbéli #MeToo és Time’s Up mozgalmaknak, ráadásul három testvérével jobbára az édesanyja nevelte fel őket, így érthető a pozitív reakciója. Jelenleg is a nemek egyenlő fizetéséért kampányol, ami kapcsán megjegyezte, hogy a Ready Player One színészei és színésznői is egyenlő bérezésben részesültek. Spielberg azt is megemlítette, hogy A Pentagon titkaiban főszerepet játszó Tom Hanks és Meryl Streep is ugyanakkora összeget kaptak, egészen a bónuszokig.

Nekünk már jelöltünk is van Joanara:

Spielbergre egész életében nagy hatással voltak a nők,  így esélyes, hogy a széria egy női Indiana Jonessal folytatódik majd Harrison Ford leköszönését követően. Ráadásul ezzel a lépéssel akkor nem kellene egy Fordhoz méltó férfi utódot keresni, ami talán nem bántaná annyira a rajongók szemét. Ti örülnétek, ha a régészprofesszor ekkora megújuláson esne át?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Eddie Redmayne megható beszéddel búcsúzott Stephen Hawkingtól
Következő cikk A Duffer testvérek reagáltak a Stranger Thingset ért plágium vádjára