Elképesztő mennyiségű jelenetet tartalmaz Scorsese The Irirshmanje


c7cb0544a5148ffb234155ff250e5922 XL

Martin Scorsese nem kapkodja el a régóta áhított gengszterfilmjének, a The Irishmannek a munkálatait, ezt bizonyítja az idei cannes-i fesztiválon adott nyilatkozata is a gamesradarnak, amiből kiderül, hogy hihetetlenül sok jelenetből vágják majd össze a végső verzióját az alkotásnak.

Ugyanis a Taxisofőr és a Nagymenők rendezője közel 300 jelenetet forgatott az Al Pacino, Robert De Niro, Harvey Keitel és Joe Pesci főszereplésével készült The Irishmanhez. Abban az esetben, ha fogalmad sincs ez most mennyire is számít soknak… nos, nagyon sok. Egy átlagos film többnyire 40-től 60-ig terjedő jelenetsort tartalmaz, szóval Scorsese régi álma valóban epikusnak ígérkezik.

cannes 7592
A 71. cannes-i fesztiválon Martin Scorsese és a zsűrielnök, Cate Blanchett

A direktor karrierjének eddigi legnagyszabásúbb projektje ennek ellenére lehet mégsem kerül a mozik programjába, mivel a streaming óriás, a Netflix exkluzív filmjének számít (ráadásul még mindig tart az Oscaron nevezhet-e egy online szolgáltató vita is). Mindenesetre Scorsese kihasználja a vállalattól kapott szabad kezet, mindezt olyannyira, hogy a kezdeti 100 milliós büdzsét sikerült 140 millióra feltornáznia, ami a bemutatójáig még bőven emelkedni fog. Ennek az összegnek a nagy részét egyébként a nagyágyúk CGI általi megfiatalítására költi el, mivel a film régebben játszódó jeleneteiben is ragaszkodott Pacinóékhoz.

A 2019-ben debütáló Charles Brandt regényét, a I Heard You Paint Houses: Frank ‘The Irishman’ Sheeran & Closing the Case on Jimmy Hoffát feldolgozó The Irishmanről Scorsese lelkesen nyilatkozott:

A legújabb filmem rengeteg jelenetet tartalmaz – közel 300-at -, ráadásul nehéz volt a helyszíneket is megközelíteni, de amint odaértem már ki tudtam dolgozni a megfelelő beállításokat. Persze elsősorban a színészekre koncentráltam (a kamerával – a szerk.), így a felvételek is kényelmesebbé váltak, ez lett számomra a mise-en-scène (a vizuális elemek összességének színpadon való megjelenítése – a szerk.), ami sokat merít a A rakparton, az East of Eden vagy a Wild River alkotásokból. Ezek gyönyörű filmek.

gallery 1513855308 robert de niro wears platforms the irishman
Al PAcino és Robert De Niro a The Irishman forgatásán

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Egy lélegzetnyire - kritika
Következő cikk A Partiállat - kritika