Első fotók a George Clooney-val készülő A 22-es csapdája minisorozatból


22

A Hulu nemrégiben megkezdte A 22-es csapdája című 6 részes minisorozatuk munkálatait, melyről az első forgatási fotók is befutottak George Clooney-val a középpontban.

A streaming szolgáltató, a Hulu A szolgálólány meséjét követően újból egy regényadaptációval próbálkozik meg, mégpedig Joseph Heller klasszikus történetének, A 22-es csapdájának a tévéképernyőkre való konvertálásával.

Az 1970-ben már filmváltozatként feldolgozott történetben Clooney eredetileg a negatív figurát, Cathcart ezredest formálta volna meg, aki a feljebbvalóinál jó pontokat remélve egyre több bevetésbe hajszolja a katonáit. Múlt hónapban viszont bejelentette az Oscar-díjas színész, hogy szerepét Kyle Chandler (Tiszta szívvel foci) veszi át, mivel a sorozat társ-forgatókönyvírójaként, rendezőjeként és producereként egy főszerepet már nem bírna el, így kisebb szerepben, Scheisskopf hadnagyként láthatjuk majd. Nemrégiben Doktor House, azaz Hugh Lauire is csatlakozott a stábhoz, mint Coverley őrnagy, az ezred szálláscsináló tisztje, míg a főszerepet jelentő Yossarian bombázópilótát Christopher Abbott (Csajok) formálja majd meg.

Heller 61-ben megjelent szatirikus történelmi regénye egyébként a második világháború vége felé játszódó B-52-es bombázópilóta, Yossarian és társai leszerelésének kálváriájára koncentrál, akiknek a sereg kötelékéből való kilépésükhöz 25 bevetést kell túlélniük. Ezt a számot azonban folyamatosan felülvizsgálják, így egy ördögi körben találják magukat, amiből képtelenség menekülni,  ugyanis minden törekvést ellehetetlenít a bürokratikus és paradox huszonkettes paragrafus, ami kimondja, hogy csakis elmezavarra hivatkozva lehet kérni a leszerelést, aki viszont ezt kéri nem lehet őrült, és további bevetésre küldhető.

A 22-es csapdája minisorozat változata lesz 20 év után Clooney számára az első, amiben a Vészhelyzetet követően ismét szerepet vállalt, állítólag nagy rajongója a regénynek és miután olvasta Luke Davies és David Michôd tervezetét azonnal rábólintott a dologra, sőt a duóval közösen írja az utolsó rész forgatókönyvét. Clooney mellett Ellen Kuras (Légió, Ozark) két epizódot dirigálhat majd az eddig premier nélküli sorozatban. Addig is íme az első fotók a forgatásról:

george 2

george 3

george 4

Képek forrása: justjared

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Rami Malek félelmetes Freddie Mercuryként - Itt a Queen-film első előzetese
Következő cikk Tudjuk mikor jön a Zombieland 2!