John Malkovich lesz Poirot Az ABC-gyilkosságok tévésorozatában


borito 17

John Malkovich és a Harry Potter sztárja, Rupert Grint is leszerződött a BBC-re készülő Agatha Christie újabb regényadaptációjára, Az ABC-gyilkosságokra. A forgatásokat idén júniusban kezdik meg, amiben Malkovich a legendás belga detektívet kelti életre – írja a Variety.

Christie regényei a mai napig hatalmas népszerűségnek örvendenek, ezt mi sem mutatja jobban, mint a tavaly mozikba küldött Gyilkosság az Orient expresszen, melyben  Kenneth Branagh ölthette magára a nyomozó szerepét. Bár az óriásbajusszal megújuló Poirot vegyes véleményeket kapott, ahhoz elég jól teljesített a kasszáknál, hogy a Halál a Níluson adaptációjával 2019-ben folytatást kapjon.

Ahogy az is remekül mutatja az írónő munkássága iránti keresletet, hogy a BBC tévésorozat formájában, újabb nagy névvel az élén dolgozza fel az 1936-ban kiadott Az ABC-gyilkosságokat, melyet további hat adaptáció követ majd. Arról egyelőre nincs információ, hogy mind a hat tervezett projekt Poirot köré épülne, de Malkovich leszerződtetése indokolttá tenné.

kep
Rupert Grint a Blöff című sorozatban

A BAFTA-jelölt Sarah Phelps által 3 részben átdolgozott Alex Gabassi (The Frankenstein Chronicles) rendezte történetben Malkovich mellett Grint fogja Crome felügyelőt alakítani. A stábhoz továbbá Andrew Buchan (Broadchurch), Eamon Farren (Twin Peaks), Tara Fitzgerald (Trónok harca), Bronwyn James (Kurtizánok kora), és Freya Mavor (Felfelé folyik, hátrafelé lejt) is csatlakozott.

Az ABC-gyilkosságok Agatha Christie egyik legjobb és legizgalmasabb munkája, melyben Poirot karrierje legnagyobb kihívásával néz szembe egy sorozatgyilkos kézre kerítése során, aki levelekben előre jelzi a hírhedt nyomozó számára a következő bűntettének időpontját és helyszínét. Bár Poirot az összes szürke kis agysejtjét beveti, a holttesteken ABC-menetrendeket hagyó tettes mindig egy lépéssel előtte jár. Ahogy a gyilkosságok száma növekedik, úgy ismerjük meg egyre jobban Hercule Poirot is.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Solo: Egy Star Wars-történet - kritika
Következő cikk Meghiúsulhat a Disney-Fox egyesülés egy új licitnek köszönhetően