Ilyen lesz Hitler képzeletbeli barátként a Thor: Ragnarök rendezőjének új filmjében


Javában forog Taika Waititi szatírája, a második világháború idején játszódó Jojo Rabbit, melyből befutott az első fotó is, rajta a rendező által megformált képzeletbeli barátként megjelenő Hitlerrel.

Az egyedi látásmódú rendező kemény fába vágta a fejszéjét, ugyanis a Jojo középpontjában egy fiatal német fiú áll, aki a Hitlerjugend tagjaként rájön, hogy az anyja otthonában egy zsidó kislányt bújtat. Miközben szeretne megszabadulni a lánytól, egyszer csak azon kapja magát, hogy képzeletbeli barátját, Hitlert valóságos személyként kezdi látni. A nagy csavar, hogy a világ leggonoszabb embere a főszereplő fantáziájának bolondos és bájos figurájaként jelenik majd meg.

Az első képet a Jojo Rabbitből maga Waititi osztotta meg a következő szöveggel:

Talán a legfurcsább vacsora, amin valaha is részt vettem.

A fotón láthatjuk Scarlett Johanssont, mint a Roman Griffin alakította Jojo édesanyja és az ellenállás egyik tagja. Mellettük a friss Oscar-díjas Sam Rockwell egy náci kapitányt fog alakítani, míg Rebel Wilson Fraulein Rahmot, a Hitler ifjúsági szervezetének kegyetlen oktatóját.

Az eddig még premier nélküli Jojo Rabbit a zsidó származású rendező szerint nem fog finomkodni a nácikkal és a fajgyűlölőkkel:

Csodálatos színészgárdát állítottunk össze, és nem is lehetnék boldogabb, hogy végre nevetségessé tehetem a nácikat és azt, amiben hittek. Ez a film a rasszisták többségét elküldi majd a fenébe, ami nagyon boldoggá tesz… Ki sérthetné meg jobban Hitlert, mint egy polinéz zsidó.

kep 19
Taika Waititi a Hétköznapi vámpírokban

Egyébként Waitititől nem idegen, hogy saját filmjeiben egyes karaktereket ő maga alakít, a Hétköznapi vámpírokban Viagót keltette éltre, a Vademberek hajszájában a mesterien prédikáló papot, míg utoljára a Thor: Ragnarökben a humorbomba kősziklát, Korgot. Kétségtelen, hogy Hitler megformálása mind közül a legnehezebb és legkockázatosabb szerepvállalása lesz.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 2019-ben kezdik forgatni a Fargo negyedik évadát
Következő cikk Arcélek, útszélek - kritika