Hagyd, hogy Paul McCartney körbevezessen szülővárosában


Az Oscar-díjas Paul McCartney a napokban ünnepelte 76. szültésnapját (pontosabban június 18-án), de senki se gondolja, hogy nyugdíjas éveit pihenéssel töltené, ugyanis szeptember 7-én fog megjelenni az “Egypt Station” címre keresztelt albuma, melynek kapcsán bepattant James Corden kocsijába, hogy körbevezesse őt szülővárosában. A különleges hangulatú utazás során persze McCartney legnagyobb slágereit is elénekelték.

Miközben McCartney az anyósülésről navigálja Cordent, felcsendülnek a Beatles jól ismert számai egészen a “Baby You Can Drive My Car”-tól a “Penny Lane”-en és a “Let It Be”-n át a “Blackbird”-ig, és természetesen az új album slágergyanús “Come On to Me” dalát is hallhatjuk a Carpool Karakoke gondozásában.

Corden és McCartney Liverpoolban töltött érzelmekben gazdag különleges délutánja során többek között ellátogattak a zenész gyerekkori otthonába, ahol John Lennonnal közösen alkották meg a Beatles szerzeményeit (persze itt is belefért egy közös dalolászás), majd olyan helyi látnivalókra is felhívta a 21-szeres Grammy-díjas zenész a figyelmet, mint a fiúkórus, vagy a Penny Lane utca, ami az azonos című dalát is ihlette, és aminek utcatáblája mostantól az aláírását is birtokolja.

A személyes hangvételű kalandban McCartney egy édesanyjáról szóló álmáról is mesél, ami a hírhedt “Just let it be” dalt ihlette, a könnyeivel küszködő Corden ekkor érti meg igazán, amit a lovagi címmel is kitüntetett brit rockzene megtestesítője mondott neki:

Ez a zene ereje.

A kalandjukat végül egy bárban adott rögtönzött koncerttel zárják, és bár az ide vezető útjuk élőben biztosan izgalmasabb volt, a róla készült videó még így is egy feledhetetlen élményt kínál, úgyhogy ne hagyjátok ki!

Lentebb pedig meghallgathatjátok McCartney új Egypt Station albumának fülbemászó “Come On To Me” száma:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Trónok harca True Detective stílusú intrójára nem találunk szavakat
Következő cikk Jövőre jön a The Terror 2. évada