A Disney mese, aminek a videokaziját egy balatoni nyaraló áráért veheted meg


szepseg es a szorny

Mire költenél cirka 13,5 millió forintot? Kis kertes házra vidéken? Luxusverdára? Utaznál jobbra-balra a világban, amíg fenekére nem versz az utolsó fillérnek is? Csak óvatosan az álmokkal: az eBay soha vissza nem térő ajánlattal csalogat. Mindössze 49. 000 dollárért a tiéd lehet az egyik legnagyobb Disney klasszikus, eredeti gyári csomagolású VHS-en. Megéri a hülyének is, nem igaz?

Tegyük a szívünkre a kezünket: mindannyiunk életében létezik ‘a rajzfilm’. Az örök kedvenc, a mindenkori hivatkozási alap, az évtizedekig dédelgetett mérce, amihez nem érhet fel semmi sem. Mert csak. Időről időre újranézzük, vérre menő vitákba szállunk érte, ha kell, és cinkosan összekacsintunk azokkal, akikről kiderül, szintén fanok. És ez így van rendjén. De létezik-e vajon akkora rajongó, aki akár 49. 000 dollárt is hajlandó kifizetni a kedvenc rajzfilmje 26 éves videokazettájáért? Az eBay-nek hála, ezt is végigizgulhatja az emberiség.

kep1 2

A kilencvenes évek vitathatatlan klasszikusa, A szépség és a szörnyeteg 1992-es Black Diamond kiadását kínálja eladásra a nagyvilágnak egy eBay felhasználó, eredeti gyári csomagolásban. A rajzfilm a Disney egyik zászlóshajója, az Egyesült Államokban 145,9 millió dollárt hozott a konyhára, világszerte pedig megfejelte ezt további 351,9 millióval.

Belle és a szörny története volt az első nem élőszereplős film, ami megnyerte a Golden Globe-ot, a legjobb filmmusicalnek vagy vígjátéknak kategóriában. Emellett bezsebelte az Oscart is, legjobb filmzene és legjobb betétdal kategóriákban. Volt is riadalom a rajongók körében, amikor megjelent a mozikban a történet élőszereplős változata 2017-ben, Emma Watsonnal a főszerepben. Szerencsére a léc fennmaradt.

Bár a rajzfilm népszerűsége a mai napig töretlen – Belle története generációról generációra száll, a karakterek és a dalok pedig napjainkban is legalább annyira szerethetők, mint közel harminc évvel ezelőtt -, mégis hihetetlennek tűnik, hogy bárki is leüsse ezt az ajánlatot. Még akkor sem, ha a kazettán korabeli Pizza Hut és Nabisco kuponmatrica is található.

Tényleg… Videomagnója van még otthon valakinek?

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Al Pacino, avagy Viagra a férfi egónak
Következő cikk Freddie Mercury új oldalát ismerhetjük meg a Bohém rapszódia friss előzetesében