Elbűvölő új előzetes érkezett az élőszereplős Diótörőhöz


borito 17

A Disney új kedvcsinálóval örvendeztetett meg minket a közelgő kalandfilmjük, A diótörő és a Négy Birodalom kapcsán.

A CGI-val megspékelt Alice Csodaországban sikerét meglovagolva újabb élőszereplős film készül egy klasszikus meséből, aminek alapját a rajongás övezte E.T.A. Hoffmann írta Csajkovszkij balett,  A diótörő és az Egérkirály című mese adja.

A mostani adaptáció története szerint a Mackenzie Foy (Csillagok között) által alakított Clara mindennél jobban szeretne egy bizonyos kulcsot, ami egy meghatározott ládikát nyit. Ebben a dobozkában minden értéket felülmúló ajándék található a lány megboldogult édesanyjától. Keresztapja, bizonyos Drosselmayer – akit nem mellesleg a nagyszerű Morgan Freeman alakít – az éves nagy ünnepségét tartja  ahol a lányt egy aranyfonál elvezeti a kulcshoz, ami aztán hirtelen eltűnik egy rejtélyes párhuzamos világban. Itt találkozik Clara Philippel, a Jayden Fowora-Knight által játszott katonával, rengeteg egérrel és a három birodalom uralkodójával (a Hópelyhek Országa (Land of Snowflakes), a Virágok Országa (Land of Flowers) és az Édességek Országa (Land of Sweets)). Clarának és Philipnek a negyedik birodalomba kell eljutni és annak zsarnok uralkodójától, Mother Gingertől, a mindig stílusos Helen Mirren karakterétől visszaszerezni a kulcsot, és helyreállítani a békét az egyensúlyából kibillentett világban.

A filmet a Csokoládét is jegyző Lasse Hallstörm rendezi, amiben feltűnik még a Sugar Plum Fairy szerepében Keira Knightley is (a balett egyik leghíresebb tánca hozzá kapcsolódik) A diótörő és a négy birodalom nálunk december 13-tól lesz majd látható a mozikban.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Új kategóriát indítanak az Oscaron, ami a szuperhősfilmeknek kedvez
Következő cikk A kíméletlen - kritika