Új kategóriát indítanak az Oscaron, ami a szuperhősfilmeknek kedvez


borito 16

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia bejelentett néhány változást az Oscar-díjátadó kapcsán.

A bizottság úgy tűnik megelégelte az MTV Movie Awards növekvő sikerét, ezért legfontosabb változásként 2001 után  újabb díjat vezetnek be, amit a közönségfilmekben nyújtott kiemelkedő teljesítményért ítélnek majd oda. Vagyis a “legjobb közönségfilm” kategóriában azok a szuperhősfilmek – mint a Fekete Párduc vagy a Végtelen háború – illetve akciófilmek – mint a Mission: Impossible – Utóhatás – is díjhoz juthatnak jövőre, amik a legjobb film kategóriában esélytelenek lennének.

Az Akadémia kétségbeesett húzásnak is beillő lépésével valószínűleg a fiatalabb közönség felé tendálna, ami érthető, hiszen a gálát évről évre kevesebben követik. A 90. átadó történelmi mélypontnak számított, mely 19%-os nézettségi esést produkált a 2017-es közvetítéshez képest (32,9 millióan követték két éve, míg idén már csak 26,5 millióan).

kep 3

A másik lényeges változás is a nézők visszacsalogatására irányulhat, ugyanis lerövidítenék a játékidőt 3 órára ( a legutóbbi ennél majdnem 60 perccel volt hosszabb), ennek érdekében a kevésbé fontos díjakat a reklámszünetekben zavarnák le, aminek ha vége, egy gyors összefoglaló keretén belül közölnék az eredményeket. A 92. Oscar-díjátadótól kezdve pedig a gála időpontja is változna, a bejelentett február 23. helyett a hónap elejére tennék át, február 9-re (a 91. díjátadó időpontja nem változik, az marad 2019. feburár 24.).

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Dustin Hoffman TOP 10 alakítása
Következő cikk Elbűvölő új előzetes érkezett az élőszereplős Diótörőhöz