NOLAN SZERINT A FEKETE PÁRDUCOT Oscarra jelölhetik A LEGJOBB FILM kategóriában


Christopher Nolan Pantera Negra Oscar 2019

A három Oscar-díjat nyert Dunkirk rendezője, Christopher Nolan a Deadline-nak árulta el, hogy szerinte a Marvel Fekete Párduc filmje lehet az első képregényadaptáció, ami a zsáner számára kitapossa az utat az Oscar-díjak felé.

Nolan előrejelzése szerint a Marvel Filmes Univerzumában életre kelt Wakanda királyának története a jövő évi Oscar-gálán a legjobb film kategóriájának jelöltjei közé kerülhet. Bár az Akadémia által kiosztott elismerések sosem voltak túl kegyesek a műfajhoz, a Fekete Párduc mind a rajongóktól, mind pedig a kritikusoktól egyöntetű dicséretben részesült, ami a bevételi adatokon is meglátszik: világviszonylatban lassan eléri az 1 milliárd dolláros bevételt.

A Marvel első fekete-szuperhőse ezen felül aktuálisabb témákat is feszeget az etnikai hovatartozás kérdéskörével, ami a korábbi alkotásaikra nem volt jellemző, így akár tényleg helyt állhat a legjobb film kategória mélyebb és súlyosabb témáit felkaroló filmek között.

De mit gondolnak a Koreaiak a filmről?

A Fekete Párducban rejlő lehetőségeket a Disney is meglátta és nem éri be pár Nolanéhez hasonló dicsérettel, ugyanis a stúdió vezetője nemrégiben bejelentette, hogy jövőre komoly Oscar-kampányba kezdenek T’Challa jelölése érdekében. Még a végén tényleg megéljük az első legjobb filmnek titulált képregény mozit, szerintetek Wakanda hőse tényleg volt annyira jó, hogy ebben az elismerésben részesüljön?

facebook 1

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk The Gifted - Kiválasztottak 1. évad - kritika
Következő cikk Vándorszínészek - kritika