Megkezdődtek az élőszereplős Mulán munkálatai, íme az első fotó a címszereplőről


borito

A Disney bejelentette, hogy megkezdték az élőszereplős Mulan filmjük forgatását, illetve a címszereplőről az első hivatalos képet is közzétették.

Az elmúlt években a Disney hatalmas sikereket ért el a klasszikus meséik élőszereplős adaptációival – egyedül talán a negatív kritikai fogadtatásban részesült Barátom, Róbert Gida lehet az, ami megtöri ezt a sikerszériájukat -, kezdve a Demónával egészen A szépség és a szörnyetegig bezárólag. Így érthető, hogy a stúdió egy jó darabig még nem fog leállni az élőszereplősítéssel, így már a fejlesztés különböző szakaszaiban áll többek között Az oroszlánkirály, az Aladdin, a Dumbo és a Mulan.

A Niki Caro (Menedék) rendezte 1998-as mese feldolgozását új-zélandi és kínai helyszíneken forgatja, előreláthatólag pedig 2020-ban kerül bemutatásra. Bár korábban azt pletykálták, hogy a Mulan vérfrissítésen esik át, így a forgatókönyv alaposan eltér a klasszikus történettől, a Disney nemrégiben kiadott szinopszisa szerint mégis maradtak a jól bevált recept mellett:

Mulan nagyívű kalandfilm egy félelmet nem ismerő fiatal nőről, aki férfinak álcázza magát, hogy csatasorba állhasson a kínát fenyegető északi betörők ellen. A megbecsült harcos legidősebb lányaként született Hua Mulan bátor, eltökélt, talpraesett ifjú hölgy. Mikor a császár határozata értelmében minden családból csatlakoznia kell egy főnek a hadsereghez, átveszi gyengélkedő apja helyét Hua Jun néven, s végül Kína legnagyobb harcosainak egyike válik belőle.

A történet mellett Liu Yifei (A tiltott királyság) alakította Hua Mulant is alaposan szemrevételezhetjük az első hivatalos képen, aki mellett Donnie Yen, Jason Scott Lee, Tzi Ma valamint Gong Li és Jet Li is felbukkan majd.

kep 8

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Blomkamp elárulta kit szeretne a Robotzsaru filmjének főszerepére
Következő cikk Íme 138 easter egg a Ready Player One-ból