Blomkamp elárulta kit szeretne a Robotzsaru filmjének főszerepére


borito 28

Ahogy arról korábban beszámoltunk a District 9 rendezője, Neill Blomkamp az elhalt Alien tervét követően megtalálta a következő munkáját Paul Verhoeven 1987-es Robotzsarujának közvetlen folytatásában. A RoboCop Retruns címet viselő moziról eddig annyit tudunk, hogy az eredeti írópáros, Michael Miner és Ed Neumeier Robotzsaru 2 fiókban végzett forgatókönyvén alapul, ami az eredeti futurisztikus Frankenstein-történethez hasonlóan R-besorolású lesz (bár ezt a kijelentést Venom óta érdemes fenntartásokkal kezelni).

Az egyik kényes kérdés a Terminátor 6 és a Halloween mintáját követő Returns kapcsán, hogy ki keltheti életre ismét Alex Murphy-t. Blomkamp egy Twitter-bejegyzésben most megerősítette az ideális jelöltet:

robot

Vagyis az eredeti film főszereplője, Peter Weller, akinek a neve egybeforrt az igazságosztó bádogember karakterével. Blomkamp elképzelése ráadásul nem is megvalósíthatatlan, ugyanis a 71 éves színész még mindig aktív, az elmúlt években a Kemény motorosok illetve A törvény embere című sorozatokban is felbukkant.

A RoboCop Returns eddig is ígéretesnek tűnt, de Weller 30 év utáni visszatérése a rajongók (köztük mi is) maradék kételyét is eloszlatná. Amíg kiderül, hogy Blomkamp képes-e meggyőzni a színészt a visszatérésről, addig sem kell a régi klasszikus filmek karaktereinek újbóli felbukkanására várnunk, ugyanis a Temrinátor 6-ban Linda Hamilton, míg a Halloweenben Jamie Lee Curtis bújnak évtizedek múltán ismét ikonikus szerepeikbe.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 9 érdekesség A Keresztapáról
Következő cikk Megkezdődtek az élőszereplős Mulán munkálatai, íme az első fotó a címszereplőről