Elkaszálták az Agymenők sorozatot


borito 41

Annak ellenére, hogy a CBS a közelmúltban még az Agymenők (The Big Bang Theory) 13. évadáról beszélt, a minap a Warner Bros. TV és Chuck Lorre stúdióvezető bejelentette: a 2019. májusában érkező 12. szezonnal lezárul a kocka zsenik története.

Örökké hálásak leszünk a rajongóknak, hogy támogatták az Agymenőket az elmúlt 12 év alatt. Mi, az alkotók, az írók, és a stáb nagyra értékeljük a show sikerét, a célunk pedig a záró szezonnal egy kreatív és epikus befejezés lesz.

-közölte a WBTV és Lorre a közös nyilatkozatában. Az Agymenők ezzel továbbra is a leghosszabb többkamerás szitkom a televíziózás történelmében, amely összesen 279 epizódot követően búcsúzik majd a tévéképernyőktől.

A források szerint a sorozat befejezésének döntése nem a nézettségi adatokon múlott, hiszen a 11. évad átlag 18,9 millió nézőt tudhatott a háta mögött, ami az NBC szórakoztató műsorai között a második legsikeresebbnek számít a This Is Us mögött.

Stressed The Big Bang Theory GIF - Find & Share on GIPHY

A források szerint az Agymenők elkaszálásának inkább kreatív okai voltak a producerek részéről: amikor a CBS 2017-ben további két évadra hosszabbította a stáb és készítők szerződését, még úgy gondolták hogy a sorozat iránti érdeklődés a 12. évadra alaposan lecsökken majd. De nem így lett, sőt a nézettségi adatok alapján csak erősödött a legutóbbi szezonnal.

A 12. évadot követően a WBTV-nek új szerződéseket kellene kötnie az eredeti kvintettel, ami sok bonyodalommal járt volna a bérezéseket illetően. Sheldonék ugyanis napjaink legjobban kereső sorozatszínészei az 1 millió dolláros epizódonkénti fizetésükkel. Így közel sem lehetett biztosra tudni, hogy minden főszereplővel sikerül megegyeznie a stúdiónak, a készítők viszont csak akkor mentek volna bele a show folytatásába, ha az egész család érintetlen marad.

Az Agymenők utolsó szezonja szeptember 24-én startol el a tengerentúli csatornán.

(deadline)

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 9 érdekesség a Ponyvaregényről
Következő cikk 9 kedvenc South Park karakterünk