Ezért szállt ki Danny Boyle a 25. James Bond-film rendezői székéből


borito 49
forrás: getty

Múlt hét közepéig még úgy tűnt, hogy az Oscar-díjas Danny Boyle hamarosan nekilát Daniel Craig utolsó Bond-kalandját rögzíteni, majd váratlanul jött a hír, miszerint kreatív nézetkülönbségekre hivatkozva a direktor faképnél hagyta a produkciót.

Azóta mindenki azt találgatta mi történhetett valójában. Nos, a friss értesülések szerint ez a “kreatív nézetkülönbség” mégsem egy kis vita volt, ugyanis, mint kiderült Craig és a film producere, Barbara Broccoli egy látványos fináléban akarták megölni James Bondot a millenniumi küldetése során. A 61 éves rendező ezt nevetséges ötletnek titulálta és kijelentette, hogy ezt nem hajlandó megtenni.

Nem meglepő, hogy Craig drámai befejezést szán a karakternek, hiszen többször kijelentette már torkig van a szereppel és az ötödik filmre is csak nagy noszogatás árán írt alá (van az a pénz). Ami ennél is megdöbbentőbb, hogy a színész a forgatókönyvvel sem volt kibékülve, mivel szerinte túlságosan oroszellenes képet festett le a hidegháborút idéző történetével és a hozzá elképzelt főgonosszal. Itt álljunk meg egy kicsit… azért a kezdeti Bond-filmek nem éppen a politikai korrektségükről voltak híresek: az oroszok, mint a világ főgenyái nem egyszer középpontba kerültek már.

kep 13
forrás: getty

És itt még nem ért véget a szarvihar, Bond halálát nyitott kérdésként képzelték el, így a későbbiekben új színésszel folytathatták volna a történetet, pont úgy, mint a Doctor Who sorozatban, ahol bizonyos időközönként a Doki új alakban jelenik meg (jelenleg egy nő képében).

Így már értjük Boyle döntését, hiszen mindez valóban B-kategóriásan nevetségesnek hangzik, a nagy kérdés már csak az, hogy ezzel az ötlettel a stúdió az 56 évet megélt franchise végleges elkaszálását tervezi-e? Hiszen pletyka szintjén többször felmerült már, hogy a 007-esnek alaposan meg kellene újulnia, ezért szóba jött egy női és egy afroamerikai Bond is, utóbbi kapcsán Idris Elbára gondoltak (aki kijelentette, hogy nincs az az Isten, hogy ő legyen az első fekete a széria történetében), de lehet, hogy a stúdió egyszerűbbnek találja, ha egy időre kerülőpályára teszi a filmtörténelem legismertebb titkosügynökét. Mindenesetre Henry Cavill még mindig szívesen váltaná Craiget az ötödik filmjét követően.

(express)

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Végeztek a Demóna második részének forgatásával
Következő cikk Minden idők 10 legjobb filmzenéje