Végállomás: esküvő – kritika


destination weddingVégállomás: esküvő, rendező: Victor Levin, szereplők: Winona Ryder, Keanu Reeves, romantikus komédia, dráma, 90 perc, 2018. (16)

A cikk írója maximálisan felvállalja teljes mértékű elfogultságát a főszereplők irányába. Számomra Winona Ryder és Keanu Reeves 100%-os garancia volt a szórakozásra és a jó film élvezetére. Előzetes megérzéseim nem csaltak meg, noha tény, ez a mozi nem az a szokványos kis habkönnyű romkom, viszont a maga nemében sikerült minőségit nyújtania  a nézőinek.

A film írója/rendezője/producere Victor Levin egy személyben, kinek neve itthon kevésbé ismert, hacsak nem jut eszünkbe a méltán népszerű Mad Men – Reklámőrültek sorozat vagy a moziforgalmazást teljesen elkerülő, ámde minőségi romantikus darab, a Kizárólag öttől hétig. A humor eredetisége és egyedisége tehát egyenes következik az alkotó előéletéből, így a megírt poénok valóban szellemesek és humorosak, elég csak a Winona által Keanu “balerina péniszét” dicsérő monológra fókuszálni.vegallmoas eskuvo

A szereplők egyébként csak mondják a magukét, árad belőlük a szó-niagara, kiterítik szinte az összes agyukban tekergő gondolatot. Jóllehet nem ez az első film az átlagosnál jóval több dialógussal, az ilyen „beszédes” alkotások Woody Allen szárnyai alatt épültek és szépültek. De nem csak Woody készített ilyen mozikat, elég csak a Mielőtt felkel a Nap trilógiára gondolni. A Végállomás: Esküvő nem feltétlen üti meg az említett alkotások szintjét, azonban talán nem is ez a célja. Hiszen a történet roppant egyszerű: két zsémbes, sőt meglehetősen cinikus ember egymásba botlik a repülőtéren, rögtön összevesznek, természetesen a repülőn is egymás mellé kerülnek, és hogy tovább csavarjunk a sztorin, persze az úti céljuk is közös, így ha akarnának sem tudnak búcsút inteni a másiknak. Az ilyen elemi ellentétekkel érkező emberek a végén törvényszerűen szerelembe zuhannak. A sztori sem teljesen ismeretlen számunkra, korábban hasonlót alkotott a Francia csók Meg Ryannel és Kevin Kline-nal.

Azt alapvetően összegezhetjük, hogy a Végállomás: esküvő tekintetében sincs új a Nap alatt, azonban Keanu Reeves és Winona Ryder kémiája még mindig működik (nem hiába negyedszer randiznak közös filmben: Drakula, Kamera által homályosanPippa Lee négy élete), egyedivé és kedvessé teszi ezt a dialógban gazdag történetet. Ha valaki nem szerette Woody Allen szerelmi civódásait a vásznon, vagy nem tudott elmerülni a Mielőtt felkel a Nap trilógiában, annak nem biztos, hogy elér a szívéhez a film, azonban garantálhatom, hogy Winona és Mr. Reeves senkit sem fog cserbenhagyni.8.szék

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Az apáca - kritika
Következő cikk 20 Insta-bizonyíték, hogy Jason Momoa szuperlaza