4 film, amiről keveset hallhattál, mégis vétek lenne kihagynod novemberben!


1 9

2018 novemberének mozis kínálatából választottuk ki a négy, általunk legjobban várt, de kevésbé a figyelem középpontjában lévő  címet.

A szent és a farkas

A Csodák rendezője egy Lazzaro nevű parasztfiú történetén keresztül mesél nekünk a tiszta szívről. Egy isten háta mögötti olasz faluban ugyanis komoly társadalmi szembenállás alakul ki, aminek Lazzaro akaratlanul is a főszereplőjévé válik. A jámbor fiú fel sem fogja a heves ellentétek valós jelentőségét, ám története ettől csak még érdekesebbé válik.

Forgalmazó: Cirko Film

Premier: November 1.

Gyújtogatók

A Murakami Haruki novellájából adaptált Gyújtogatók, valósággal letarolta a cannes-i filmfesztivált, egybehangzóan pozitív fogadtatásban begyűjtve. A film egy bűnnel és erőszakkal átitatott szerelmi háromszög történetét mutatja be, a külföldi kritikákból kiindulva pazar megvalósításban. Az egzotikus filmek rajongói számra ajánlatos darab, no meg azoknak is, akik naprakészek szeretnének lenni az Oscar versenyfutás erőviszonyaival. Hiszen a film sikerén felbuzdulva Dél-Korea a Gyújtogatókat jelölte az ez évi legjobb idegen nyelvű mozinak járó díjra.

Forgalmazó: magyarhangya

Premier: November 8. 

Lány

A Billy Eliott operaelőadásainak önkényes betiltása után még kész csoda hogy kis hazánkban egyáltalán bemutatásra kerülhet a Lány című film. Ugyanis a Sir Elton John által megzenésített musicalhez hasonlóan a film, egy balettkarrierről álmodozó fiú történetét dogozza fel, akinek ráadásul egy női lélek került a testébe. Ez a kettőség alkotja a film központi konfliktusát, ami a mindössze 16 éves Victor Poltser kiemelkedő alakításában kerül megszemélyesítésére.

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Premier: November 15.

Nyughatatlan özvegyek

Bemutatása előtt, a Nyughatatlan özvegyekre méltatlanul kevés figyelem irányult, pedig nem akármilyen produkcióról van szó. A rendezői székben a korábban a 12 év rabszolgasággal ismerté váló Steve McQueen ült, akinek egy páratlan szereplőgárda állt a rendelkezésére. Lesz itt Liam Neeson, Viola Davis, Colin Farrel, továbbá egy kisebb szerep erejéig még Robert Duvall is feltűnik. Ez a sztárparádé pedig felhetelően kimagasló színvonallal párosul, hiszen az előzeteseket elnézve, a Nyughatatlan özvegyek egy igencsak parázs thrillernek ígérkezik.

Forgalmazó: Fórum Hungary

Premeier: November 22. 

+2:

Egy nap

Szilágyi Zsófi első nagyjátékfilmes rendezése egy újabb magyar tehetséget vetít előre, hiszen az alkotása Cannes-ban debütált, ahonnan a kritikusok FIPRESCI-díját is hazahozta. Ahogy az a címéből is sejthető a 40 éves, három gyerekes Anna egy napját követhetjük végig, akit nehéz anyagi helyzete és ingázó életmódja az összeroppanás szélére  sodor. Ez a földhözragadt történet ugyanakkor az életünk törékeny és egyedi mementóit ütközteti a hétköznapi monotonitással. Vajon képesek lehetünk megőrizni a fokozódó problémák közepette mindazt, ami egyedivé tesz minket?

Forgalmazó: Vertigo Media Kft.

Premier: November 8.

Ruben Brandt, a gyűjtő

A Magyarországon élő Milorad Krstić filmjét az amerikai filmakadémia nemrégiben beválogatta a 25 legjobb animációs filmek kategóriájának listájára. A már most a Macsakfogóval egy lapon emlegetett akció-thriller Ruben Brandt pszichoterapeutára koncentrál, akit rémálmai arra kényszerítenek, hogy a világ leghíresebb múzeumaiból elraboljon 13 festményt.

Forgalmazó: Mozinet

Premier: November 15.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Breaking: Három The Walking Dead film is készül az egyik főszereplővel
Következő cikk Híres lemezborítók viccesen kiegészítve