Ismerős arcok Doktor House rendelőjében


15485 dr house

A Doktor House a valaha volt egyik legsikeresebb kórházi drámasorozat. Habár részről részre mindig ugyanazt a történetépítkezést láthattuk, mégis képes volt megújulni, aminek a titka a főhősében rejlett. Hugh Laurie karaktere egyszerre volt szerethető és gyűlölhető. Egyszerre volt érzéketlen bunkó és legjobb barát. Hosszú évekig láncolta magához a tévénézőket. Dr Gregory House képernyőn történő praktizálása alatt rengeteg pácienssel találkozott, akik közül számunkra is akadhat néhány ismerős arc. Őket szedtük most össze ebben a listában, vagyis lássuk azokat a hírességeket, akik panaszukkal a zsémbes zsenihez fordultak.

Robin Tunney – 1.évad 1. rész – Pilot

a894b853e79ebc1e9b0f39af5e0570e7

Robin Tunney legtöbbünk számára a Szökésből lehet ismerős, ahol Veronica Donovant alakította a Scofield testvérek ügyvédjét. A Doktor House-ban egy óvodai tanárnőként bukkant fel, aki történetesen az első páciens a sorozatban. Diagnózisa a ciszticerkózis, ami a galandféreg által okozott szöveti fertőzés.

Elizabeth Mitchell – 1. évad 5. rész – Elkárhozol, így is úgy is

Elizabeth Mitchell House

Elizabeth Mitchellt láthattuk többek között a Télapu 2-ben, a Halálos hajszában vagy a Lostban is. Itt Mary Augustine nővérként találkozhatunk vele, aki erős hallucinációkkal kerül House kezelése alá. Az epizódban központi szerephez jut az Istenkérdés, Laurie és Mitchell karaktere többször is összeszólalkozik a téma kapcsán. Diagnózisa rézallergia, amelyet egy fogamzásgátlásra használt rézkereszt váltott ki a méhében.

Dominic Purcell – 1. évad 7. rész – Hűség

MV5BMTU2Mzk2MTIwMV5BMl5BanBnXkFtZTgwODU0ODEzMjE@. V1

Dominic Purcell, aki a Szökésben az idősebbik Scofieldot alakítja, itt az egyik páciens férje, akit felszarvaztak. A félrelépés House diagnózisa során derül ki, hiszen a feleség olyan betegséget kapott el, amely csak szexuális úton terjed.

Amanda Seyfried – 1.évad 11. rész – Elvonási tünetek

Bár Amanda Seyfried nem betegként tűnt fel a sorozatban, mégsem mehetünk el mellette szó nélkül. A színésznő az egyik páciens barátnőjét alakította.

Daryl Sabara  – 1. évad 13. rész – Átok

Vlcsnap 2012 09 25 05h37m43s80

A Kémkölykök Juni Corteze is látogatást tett a Princeton-Plainsboro-ba. Itt a diagnózis Hansen-betegség (köznyelvben lepra) lett, melyet sikerrel gyógyított az orvoszseni.

Carmen Electra– 1. évad 21. rész – Három sztori

carmen electra house

Carmen Electrát valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Saját magát alakítja a részben, aki teljesen átlagos betegként keresi fel House-t. Bár semmiféle betegsége nincs, a főhős mégis hosszas vizsgálatoknak teszi alá, saját szórakoztatása céljául.

LL Cool J – 2.évad 1.rész – Beletörődés

s2ep1 e1544998758542

A rapper karaktere, Clarence egy halálraítélt, aki azokról kezd el hallucinálni, akikkel végzett. Diagnózisa mellékvesevelő daganat, amely dühkitöréseket okozott nála, így felmerül a kérdés: tényleg megérdemli egy olyan ember a büntetést és a kivégzést, akit önmagán kívül eső egészségügyi problémák kényszerítettek  cselekedeteire? Ezt döntse el mindenki maga.

James Earl Jones – 6. évad 3. rész – Böhöm baki

house296

James Earl Jonesnak leginkább a hangja lehet ismerős számunkra.  Többek között ő Darth Vader és Mufasa hangja, de szerepelt az Amerikába jöttemben, találkozhattunk vele az Agymenőkben is, ahol saját magát alakította. Itt a könyörtelen Dibala elnökként ismerhetjük meg, kivel Foreman téves kezelése végez, még mielőtt felállították volna a helyes diagnózist. Vajon egy diktátor is ugyan azt az ellátást és odafigyelést érdemli, mint bármelyik másik beteg?

Jennifer Grey – 7. évad 5. rész – Nem könnyű anyának lenni!

jennifer grey house md

A Dirty Dancing Baby-je is feltűnik a sorozatban, méghozzá egy negyvenes anyukaként, akinek kislánya szorul kezelésre.

Wentworth Miller – 8. évad 3. rész – Jótékony ügy

19823749.jpg r 1280 720 f jpg q x

Robin Tunney és Dominic Purcell után újabb ismerősünkkel találkozhatunk a Szökésből, nem mással, mint Michael Scofield megformálójával, Wentworth Millerrel. Karaktere hirtelen összeesik miután egy nagyösszegű adományt ajánl fel, és mivel nem találnak elfogadható magyarázatot eszméletvesztésére, Doktor House kezei alatt találja magát. Diagnózisa Plummer kór, melyet műtéti beavatkozással sikeresen orvosolnak.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk David Bowie – A New Career In A New Town (1977-1982)
Következő cikk Az Úr hangja – kritika