Bemutatjuk Rob Schneidert, Hollywood legTÖKösebb színészét


1513014799 Rob Schneider and Friends ticketsEgy cikkben már bemutattuk, miért is Adam Sandler a filmgyártás egyik legnagyobb királya, ezúttal pedig Hollywood legTÖKösebb színésze következik: Rob Schneider.

Bár az utóbbi időben elég keveset hallottunk róla, semmiképpen nem mehetünk el szó nélkül az eddigi munkássága mellett. Legtöbbször Adam Sandler mellett láthatjuk a mozivásznon, viszont akad néhány remekmű, amelyet egyedül visz el a hátán. A legtöbb film amiben Rob Schneider játszik, magyar címként rendre tartalmazza a tök szót, még ha igazából köszönőviszonyban sincs a mozi eredeti címével. Legismertebb filmjei a Tökös csaj – na jó ez azért elég találó-, a Tök állat, a Tök alsó filmek, ezek mellett pedig azok, melyekben barátjával, Sandlerrel játszik. Ilyen az 50 első randi, az Apafej vagy a Nagyfiúk is.

Ahogy Mr. Sandler, úgy Rob is általában egy séma alapján bonyolítja le a filmjeit. Karaktere rendszerint egy lúzer, aki folyton bajba keveredik, ám az idő előrehaladtával lassacskán összeszedi magát, átküzdi magát a nehézségeken és végül eléri a célját: megszerzi a hőn áhított nőt (kivételt képez ez alól a Kegyenc fegyenc, ahol egy sikeres üzletembert alakít, akinek a sitten kell helyt állnia, viszont ezen az egy szemponton kívül ez is egy kaptafa).

Az egész estés filmek mellett többször volt szinkronhang, feltűnt sorozatokban, sőt saját szériája is volt. Hallhattuk a Norm, az északiban és a Dínó kalandban is. 2012-ben a Rob című sorozatban alakította saját magát, később visszatért ehhez a „szerephez” a Real Robban ami két évadot élt meg.

Az évek során többször is jelölték Arany Málnára, ezekből egyszer el is nyerte a legrosszabb színésznek járó jelölést a Tök alsó 2-ben nyújtott alakításáért. Karrierje elején többször jelölték Emmy-díjra is, viszont ezekből egyet sem tudott elhódítani. Bár akkora sikert nem ért el, mint kollégája, Adam Sandler, viszont úgy gondolom méltó helye van a nagy hollywoodi nevettetők között, ugyan filmjei nem kimondottan összetettek, néha kicsit erőltetettek, de egy délutáni kikapcsolódásra tökéletesek lehetnek.

letöltés

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Szívek királynője - kritika
Következő cikk Boncolda: Trónok Harca 5. epizód (8. évad)