Új kép érkezett az Avatar folytatásának forgatásáról


avatar 1Egy új kép érkezett az Avatar második részéhez (?), amiben látszik, hogy valódi vizet és CGI tüzet használnak a forgatáshoz. Több, mint 10 év telt el James Cameron első Avatar filmje óta, a folytatásra pedig még két évet kell várnunk. Az első rész végén Jake elméjét véglegesen összekötötték az Avatar testével.

A függőben hagyott vég után a rajongók nagy reményeket fűztek egy folytatásához, amit aztán James Cameron be is jelentett 2010-ben, aztán persze a premierdátum egyre inkább eltolódott. Eredetileg 2013-at tervezték, most pedig 2021. decemberénél tartunk. És hogy miről szól az Avatar 2? Arról keveset tudunk, ami biztos, hogy szerepe lesz Pandora óceánjainak. Emellett 100%, hogy visszatér Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver és Stephen Lang. Korábban már láthattunk egy képet Jake és Neytiri gyermekeiről még smink nélkül.

avatarAz új képen, amit az Avatar hivatalos twitter oldalán osztottak meg, látszik, ahogy a rendező 3D-s kamerát használ. Valamilyen víz alá merült járgánynál (epés megjegyzés jöhetne: a Titanicnál) játszódik a jelenet, a víz igazi a lángok CGI technikával készültek. Hogy mi történik azt persze nem tudjuk. Azt se, melyik folytatás filmezése folyik éppen. Mert hát az üzlet, az üzlet és összesen négy folytatást készítenek. A filmeket évente fogják bemutatni, 2021-től kezdve. Viszont egyszerre forgatják az összeset, úgyhogy az alábbi kép akár az Avatar 5-ből is származhat.

A “spoileres” fotó

avatar2Az eredeti film nagy sikert ért el, köszönhetően a motion capture és az akkor (meg igazából még ma is) lélegzetelállító 3D technikának hála. A filmkészítők azóta sokat fejlődtek és a 10 évvel ezelőtt újító ötletek ma már mindennaposak. (szerk.: Azért gyönyörű az a látvány ma is. Hát nem?) Sokáig a legmagasabb bevételt tudhatta magáénak az Avatar, a trónfosztást a Bosszúállók: Végjáték követte el idén. Hogy az Avatar 2 vajon visszahódítja-e a címet, azt meglátjuk 2021 december 17-e után.

Ti 1 mondatban így emlékeztetek meg róla anno:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Megérkezett a 89 éves Clint Eastwood új rendezésének előzetese
Következő cikk Volt egyszer egy… Hollywood – kritika