A The Irishman is bekerül a hazai mozikba!


the irishmanValamilyen formában láthatjuk majd nagyvásznon Scorsese nyugdíjas találkozóját, sőt, Scarlett Johansson és Adam Driver díjgyanús párosát is!

Derült égből villámcsapásként ért a hír, hogy egy héttel a streamingpreierek előtt mozikba kerül a Netflix idei Oscar kampánya kis hazánkban is. Pár napja vált elérhetővé a teljesen magyar nyelv, Budapesten már Stranger Things óriásplakát is fellelhető egy beköszönéssel, szóval az elmúlt hónapokban érkezett premier feliratok és különböző szinkronok után a honosítás nagyon beindult.
Tavaly a Roma USA-ban épp csak annyit ment a filmszínházakban, hogy nevezhető legyen az Oscarra. Ez a streamingóriásnak elég jól be is jött, ezért aztán csak engedett Scorsese – és a filmszeretők – akaratának, hogy kapjon a The Irishman is egy limitált futást.

Azonban a történet itt még nem áll meg, ugyanis ha már van rá úgyis pénz, akkor az Oscar nevezési kampányhoz a Netflix hozzácsapott még két filmet, amikből ráadásul a Marriage Story is már elég erős szeretethullámban evez. A Roma után még ez sem volt meglepő, az már azonban igen, hogy ha már lúd legyen kövér alapon nem csak New Yorkba és Los Angeles-be tervezik pár hétre beküldeni három legesélyesebb portékájukat, hanem nemzetközileg is kiszórják, bár gyaníthatóan még rövidebb futással és még limitáltabb formában, mint az USÁ-ban. Így aztán hozzánk is érkezik az a trió, amit sajnáltunk volna csak otthon látni először.

Egyelőre annyira nincsenek még részletek, hogy a premierdátumokhoz (ami rendhagyóan mind péntek, de így jön ki a kerek egy hét exkluzivitás) konkrét magyar címeket se társítottak, szóval még sok a kérdőjel, de ezekre még akár egy hónap múlva is elég, ha válaszokat kapunk. Az biztos, hogy az induló konkurenciaáradat miatt már gyengülő Netflix valamivel a figyelem középpontjában akart kerülni ismét. Sikerült is, de azért tegyük hozzá, hogy az Amazon már jó ideje moziba küldi az arra érdemes filmjeit és az Apple is így tervez (sőt, valószínűleg az HBO logóval ellátott Warner is). De ez mindenképp örömteli!

A hazai premierdátumaik:
The Irishman: november 22.
Marriage Story: november 29.
The Two Popes: december 13.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Minden idők száz legjobb filmszínésze – 25-1
Következő cikk 35 vicces mém a Joker kapcsán