Megtalálták a Mátrix 4 új főszereplőjét


abdulmateenYahya Abdul-Mateen II kapta meg a Mátrix franchise negyedik filmjének a főszerepét. A Variety forrásai szerint a rendező Lana Wachowski több színésszel is találkozott a titokzatos szerep ügyében az elmúlt napokban. Végül Abdul-Mateen csatlakozhat a Neo-t játszó Keanu Reeves-hez (Holtpont, Ház a tónál) és a Trinity szerepében ismét visszatérő Carrie-Anne Moss-hoz (Memento, Jessica Jones).
A film hivatalos tervéről és a két eredeti színész szerepeltetéséről augusztusban adott ki közleményt a Warner Bros. A forgatás a Warner Bros Pictures és a Village Roadshow Pictures égisze alatt fog folyni, ha minden igaz 2020-ban kezdik el. A forgatókönyvet Wachowski mellett Aleksandar Hemon regényíró és a Felhőatlaszt alkotó David Mitchell jegyzi.

how will the upcomingmatrixsequel resolve the deaths of neo keanu reeves and trinity carrie a

A Warner Bros. már jó pár éve próbál utat találni a Mátrix univerzumhoz, de jogi viták meglassították a folyamatot. Azóta zöld utat kaptak, ráadásul biztosan felbuzdultak Keanu Reeves idén nyáron elért sikereiről (John Wick: 3. felvonás – Parabellum; Toy Story 4.), Keanu-t meg amúgyis szeretjük. És még Wachowski se végzett teljesen ezzel a történettel.

A forgatókönyv pontos részletei egyelőre nem ismertek. Keringenek arról pletykák, hogy egy fiatal Morpheus feltűnhet a filmben. A források nem tudták megerősíteni, hogy ez lenne Abdul-Mateen titkos karaktere.

És hogy honnan lehet ismerős Abdul-Mateen? Játszott A legnagyobb showmanben és az idei tavasz nyaralós-horrorjában, a Mi-ben. Ő volt Black Manta az Aquamanben, de feltűnt a Black Mirrorban és A szolgálólány meséjében is. Közelgő sorozata a Watchmen, itt Cal Abar bőrébe fog bújni. Nemrégiben választották meg a Fekete Párduc egyik kitalálójának, Bobby Seale-nek a szerepére a The Trial of the Chicago 7 című filmben. Valamint eljátszhatja Jordan Peele (Tűnj el!; Mi) következő horrorjának címszerepét is, a Candymant. Az utóbbi három évben biztosan nem unatkozott, és úgy tűnik ezután sem fog.

abmanta

A korábbi három Mátrix film: Mátrix; Mátrix – Újratöltve; Mátrix – Forradalmak összesen 1,6 milliárd dollárt szedtek össze világszerte. Mindhármat Lana és testvére Lilly írta és rendezte, a főszerepekben Keanu Reeves-vel és Carie-Anne Moss-val.

Az első részt még így mondtátok el 1 mondatban.

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Mű szerző nélkül - kritika
Következő cikk Az olasz illusztrátor, aki Disney karakterekkel éli a hétköznapjait