Elvileg a The Mandalorian beelőzte a Stranger Things sorozatot


stranger things 2Még ha az ember nem is látta esetleg a Stranger Things című Netflix sorozatot, akkor is valószínűleg tudja, hogy ez a streaming szolgáltató és a piac legnépszerűbb saját gyártású sorozata. Ám a héten a Disney+ új titánja, a The Mandalorian átvette a megtisztelő címet az USA-ban, megtörve a Stranger Things 21 hetes uralmát.

A Parrot Analytics cég adatai alapján, akik a televíziós műsorok nézőszámának figyelésével foglalkoznak, a Stranger Things július óta szárnyalt (Millie Bobby Brown is, aki a következő mozifilmjéért (Enola Holmes) már 6 millió dollárt kap). A mérést a nézői reakciók összesítésével kapták. November 17-23 között azonban változott a helyzet.

A The Mandalorian 100 millió reakciót kapott, míg a Stranger Things csak 81 milliót. A Parrot Analytics szerint ez a “reakció” nem tévesztendő össze a feliratkozók számával, inkább az adott időszakra jellemző érdeklődést mutatja és, hogy egy termék milyen mértékben erősíti a feliratkozás mértékét. Jelen esetben az történt, hogy a Disney+ az első napján elérte a 3,2 millió letöltést. Majd még 10 milliót adott hozzá 24 óra alatt. Ennyi kattintásból pedig rengeteg ember jut el a Star Wars új sorozatához.

A Disney nyilatkozata szerint nem akarnak konkrét nézettségi adatokat megosztani egyetlen show-ról sem a nagyközönséggel, így az egyedüli adat a témáról a Parrot Analytics-től származik.the mandalorian 2Persze az egyik fő oka a hype-nak Bébi Yoda megjelenése. Ez az aranyos karakter az első jelenetétől fogva az internet ura, erre bizonyíték a mérhetetlen számú mém is. De természetesen az sem elhanyagolható tény, hogy a sorozat a Star Wars univerzum részeként fontos információkat tartalmazhat a későbbiekre, így muszáj megnézni annak, aki képben akar lenni. Ahogy például a Marvel esetében már megszokhattuk. A The Mandalorian negyedik része november 29-étől lesz látható a Disney+-on.

Addig is süssünk Bébi Yoda-tortát!baby yoda 2 baby yoda 1

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Daisy Ridley elrappelte a Star Wars eddigi epizódjait
Következő cikk Amerikai Horror Story: 1984 - 9. évad - kritika