Elindult a cinego.hu, az első art filmekből álló online videotéka!


cinego kA művészfilmek megtekintésével az egyik legnagyobb probléma az, hogy hiába minőségi darabok, mire végre odajutunk, hogy megnézzük, már le is vették a műsorról, utána meg már hiába keressük. Most egy kicsit megkönnyítik a helyzetünket, ugyanis elindult a www.cinego.hu, az egyetlen art filmekre specializálódott online videótéka Magyarországon. A kínálatban megtalálod a legnagyobb fesztiválok – többek között Cannes, Velence, Berlin, Toronto, Karlovy Vary – sikereit éppúgy, mint az elmúlt évek legjelentősebb hazai alkotásait.

A Cinego hatalmas űrt tölt be a legális online filmnéző oldalak piacán: mivel elsősorban az art mozik közönségét szólítja meg, így filmválasztéka nagymértékben eltér más szolgáltatásokétól. Jelenleg a Cirko-Film, Cinenuovo, magyarhagya és Mozinet filmjei szerepelnek a platformon, de a jövőben más forgalmazók kínálatából is szemezgethetnek az ínyencek.cinegoA közel 180 film között már induláskor látható az idei Oscar- és Arany Pálma-díjas dél-koreai Élősködők, a mozikban hatalmas sikerrel futott Toni Erdmann, a Murakami Haruki novellája alapján készült Gyújtogatók, és Elia Suleiman közvetlenül a mozik bezárása előtt bemutatott szatírája, A Mennyországnak kell lennie.

eloskodokA kínálatba bekerült számos dokumentum- és természetfilm (Lumière!, 1989 – Határon, Arcélek, útszélek, Apáim története, A Föld sója, 20.000 nap a Földön, Évszakok stb.), valamint egészestés animációs alkotás (Ruben Brandt, a gyűjtő, A messzi Észak, A vörös teknős stb.) is.

Természetesen magyar filmek sem hiányozhatnak: az Oscar-díjas Saul fia, a Velencében elismert Napszállta, az Arany Medve-díjas Testről és lélekről, a Cottbusban kitüntetett Déva mellett már az induláskor olyan friss filmek láthatók, mint a FOMO – Megosztod, és uralkodsz, illetve a Valan – Az angyalok völgye.

Egy konkrét film esetében a kölcsönzés általában 650 Ft, így közvetlenül a böngésződből (vagy a fenti lehetőségekkel) lehet megnézni az adott filmet, 30 napig korlátlan mennyiségben. Amennyiben valaki szeretné birtokolni, tehát hagyományos módon saját használatra letölteni az alkotást, akkor a letöltés opció általában 1 300 Ft, így MP4 formátumban történik a letöltés, ami örökre szól, tehát a kiválasztott film, ahogy a Google filmek estében végleg a tiéd lehet. Több film esetében lehetőség van havi vagy éves előfizetéses konstrukcióra (1 500 Ft havonta, vagy 15 000 Ft évente), így majdnem az egész katalógusunkhoz hozzá lehet férni korlátlanul. Az előfizetésnél nem az összes vásárlással elérhető filmet lehet megnézni, de folyamatosan bővül a kínálat. Ezen felül előfizetés esetén egy órán belül csak három filmet lehet elkezdeni.

A választék folyamatosan bővül újdonságokkal:
https://cinego.hu/filmek
legealis

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A nagy mozis karantén - teaser
Következő cikk DiCaprio kisétált, aztán Kevin James az Eredet végét is tönkretette