Fotók David Fincher új filmjéből, Gary Oldmanék készítik az Aranypolgárt


Az emberek többsége a Tenetet várta idén tűkön ülve, de mi David Fincher “Mank” címen futó Netflix moziját még inkább, ahol Gary Oldman alakítja az Aranypolgár forgatókönyvíróját, Herman Mankiewiczet.
Azt már korábban is tudtuk, hogy David Fincher fekete-fehérben akarja vászonra vinni azt a történetet, amit édesapja, a néhai Jack Fincher írt (2003-ban hunyt el). Finchernek ez lesz az első filmje a 2014-es nagysikerű Holtodiglan óta. Azóta csak sorozatokon dolgozott (1-2, rész rendezése vagy csak producerkedés) a Kártyavárban (House of Cards), a Mindhunterben és a Love, Death & Robots-ban.
Gary Oldman (Herman J. Mankiewicz) mellett Amanda Seyfried (Marion Davies), Lily Collins (Rita Alexander), Tom Burke (Orson Welles), Arliss Howard (Louis B. Mayer), Charles Dance (William Randolph Hearst) is testesítik meg Hollywood aranykorának híres szereplőit.
A pontos premier és bemutatás módja (a Netflix ezt is megfuttatja mint Az írt majd moziban mielőtt felteszi) még nem tiszta, eredetileg októberre van beígérve, de az sem titkolt cél, hogy majd az Oscaron is ott legyen a film.
Az első képek is azt sugallják, hogy nagyon míves darab lesz, és most Fincher tiszteleg majd a mozi előtt, ahogy azt Tarantino tette legutóbb. Várjuk a trailert!

mank6
Netflix
mnk 5
Netflix
mank 4
Netflix
mank3
Netflix
mank 2
Netflix
mank 1
Netflix

Érdekes lehet még:

Egy csodálatos videó a David Fincher rajongóknak

62 érdekesség a 62 éves Gary Oldmanről

Orson Welles, Hitchcock, Bergman… filmrendezők, akiktől sokat tanulhatsz

Forrás: Netflix

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk De Niro és Tommy Lee Jones haláli forgatása, ez még jó is lehet
Következő cikk Az új mutánsok - kritika