Aeon Drive – játékteszt


keyart 8Fejlesztő: 2Awesome Studio; Kiadó: Critical Reflex; Platform: PC, PS4|5, Xbox One & Series X|S, Switch

Hosszú szünet után ismét elmerészkedünk az utópisztikus cyberpunk világba. Ezúttal az Aeon Drive című akció-platformert teszteltük, ami nem a műfaj legnehezebb képviselője, de annál élvezetesebb.

Az elmúlt évek megjelenéseit figyelembe véve, ha egy precíciós platformer elé ülünk, többé-kevésbé garantálható, hogy pixelart stílusú grafika tárul elénk. Most sem történt ez másként a Szárnyas fejvadász filmek látványvilágára hajazó Aeon Drive esetében, aminek főszereplője Jackelyne, aki űrhajójával lezuhan futurisztikus Neo Barcelonába, egy élettel teli metropolisz szívébe. Egyedülálló képességeinek révén a fiatal rangernek meg kell találnia a járgányának beindulásához szükséges meghajtókat, miközben a várost apokaliptikus pusztulás fenyegeti.

1 7

Eme sablonos történetre épül ez az igencsak remekbeszabott ügyességi játék, mely nem nehézségi fokozatának, hanem sokkal inkább kreativitásának köszönhetően emelkedik ki a konkurens címek közül. 100 pályát teljesíthetünk az Aeon Drive-ban, ami az online ranglistának köszönhetően valójában a speedrunnerek Mekkája: mindegyikre alapvetően 30 másodperc áll rendelkezésünkre, ám az egyik tulajdonságunk révén megtoldhatjuk további 5 szekundummal.

2 7

Valamennyi bezsákmányolásával másik (titkos) befejezés oldható fel, azonban alapvetően szerencsére nem szükséges minden egyes lemezt, vagy egyéb háttéranyagot tartalmazó összegyűjthető cuccot magunkhoz kapni, éppen ezért a fenti, rövid időintervallum bőven elegendő a szintek teljesítéséhez. Az ugrás mellett hősünk képes csúszkálni és kardozni, de rövid hatótávra dobálhatunk lemezt, amivel teleportálhatunk és persze fegyverként is kiválóan alkalmas. Tesztalanyunkkal játszhatunk egyedül vagy helyi/online kooperatív módban, méghozzá összesen akár négyen, az előbbi esetében a képernyő is ugyanennyi felé oszlik.

Az Aeon Drive egy magával ragadó indie platformer: a végigjátszásához javallott többen összeülni, hisz egyedül sokkal nagyobb kihívást nyújt a tárgyak felhalmozása. Érdekesség, hogy a főszereplő Kira Buckland tolmácsolásában elevenedik meg, a szinkronszínésznő korábban NieR: Automata 2B-jének kölcsönözte a hangját. Illetve a tervek szerint az alkotók hamarosan egymás elleni (PvP) móddal is előrukkolnak.

7 szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Ori and the Will of the Wisps – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk David Copperfield elemzi ki a bűvészes filmek mutatványait
Következő cikk El akartam rejtőzni - kritika