Jeff Daniels mesél ikonikus szerepeiről, Dumb és Dumber, Becéző szavak, Híradósok


Jeff Daniels egyik legikonikusabb karaktere a Dumb és Dumber – Dilibogyók egyik címszerepe volt Jim Carrey oldalán, amiről mindenáron le akarták beszélni az ügynökei. Azzal indokolták, hogy a sok drámai szerep után, a vígjátékokban tapasztaltabb Carrey le fogja mosni a vászonról. Végül kitartott, és sokan éppen emiatt ismerik, sőt, később munkát is hozott neki. Clint Eastwood ugyanis a Véres munka előkészítése közben azt mondta Jeff Danielsnek, ha képes olyan széles skálán mozogni, ami a Két nap a völgyben és a Dumb és Dumber között van, akkor ez a feladat sem lesz nehéz számára.
Mesél a Hawaii Five-O-ról, Milos Forman Ragtime című mozijáról, majd a Becéző szavak és az Arachnophobia – Pókiszony sem maradt ki, ahol egy valódi, tenyérnyi pókkal, Big Bobbal dolgozott együtt, aki a  sztori szerint egy nap alatt evett meg egy egész patkányt.
Alakított még tanárt, kiből katona lett a Gettysburgben, a Féktelenült viszont csak a számlák fizetésére használta. A tintahal és a bálna sikertelen írójának karakteréhez a saját életéből merített, ahogy őt se jelölték addig nagy díjakra, miközben végignézte mások felemelkedését és csillogását. Aztán megszerezte a Híradósok főszerepét, ahol a dühösebb oldalát is megmutathatta. Legutóbbi sorozata az American Rust, ami idén jelent meg.
A 66 éves Jeff Daniels talán sose lesz A-listás színész, de megbízható, lelkiismeretes és határozottan képes meglepetésekre, mi pedig nagyon szeretjük ezért.

Kapcsolódik:

Az Emmy-jelölt színészek megtanítják hogyan válhatsz híressé Hollywoodban

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk The Suicide of Rachel Foster - játékteszt
Következő cikk A hét röhögései (407.)