Peacemaker – Békeharcos 1-3. rész – Kritika


220111 peacemakerPeacemaker; Írta és rendezte: James Gunn; Szereplők: John Cena, Freddie Stroma, Chukwudi Iwuji, Jennifer Holland, Danielle Brooks; amerikai kalandfilmsorozat, 8 rész, 40 perc, 2022

Suicide Solo

James Gunn tavaly már bebizonyította, hogy a legreménytelenebbnek tűnő filmötletből is képes egy friss és ütős szuperhősfilmet készíteni, ezúttal pedig Peacemaker önálló sorozatában élheti ki őrült ambícióit. Nem különösebben meglepő, hogy az eredmény most is közel telitalálat, már ha még vevők vagyunk a feszülős ruhájú igazságosztókra.

Hol magára talált, hol saját rajongóit vesztette el a DC-moziverzum 2013-as indulása óta. A komor indítás után humorosra vették a formát, és most, hogy a 2019-es Jokert és a 2021-es Suicide Squadot mind a kritikusok, mind a rajongók többsége szerette, a Batman már a küszöbön áll, a The Flash mozi pedig sínen van, úgy tűnik sikerült rátalálniuk az arany középútra. Erről mi sem tanúskodhatna jobban, mint a DCEU első spin-off sorozata, a Peacemaker, amit a szuperhős mozik egyik éllovasa, James Gunn írt és rendezett, teljes hosszában.16421073016621John Cena karaktere látszólag meghalt az Öngyilkos osztag legutóbbi akciója során, de aki kivárta a stáblista végét – és követte a Warner híreit – az már jó ideje tudhatta, hogy Peacemaker bizony él és virul, és még mindig igényt tartanak a szakértelmére. Hiszen ki lehetne jobb választás titkos küldetések végrehajtására, mint az a vödörfejű önjelölt hős, aki bármit megtenné a békéért – mindegy hány életet kell közben kioltania.
Peacemaker alig ér haza kórházból, lakókocsijában máris az ARGUS ügynökei fogadják. A világ újra veszélyben van, így “Békeharcosnak” újra akcióba kell lendülnie a rejtélyes pillangó hadművelet keretein belül. Segítségére lesz pár a Suicide Squadból megismert arc is, a küldetést ezúttal viszont nem Amanda Waller felügyeli… legalábbis nem olyan közelről, ahogy azt megszokhattuk.
Peacemaker Episode 2Ahogy azt James Gunntól vártuk, már az intrótól leesünk a székről, de ami utána vár minket, na az az igazi klasszikus képregényes állatság, ami nem csak az Osztag legutóbbi filmjére, de még akár a Deadpool filmekre is képes rátenni pár lapáttal, akár poénokról, vérengzésről, vagy úgy szimplán bármiféle obszcenitásról legyen szó. Streamingen debütáló sorozat révén láthatóan elengedték a gyeplőt a Warnernél, és ezt most a lehető legkomolyabban kell érteni.
Nagyon helyén van a humor is, ami a fárasztótól egészen a rendkívül szellemesig mozog, a Gunn-féle retro betétdalok pedig újfent nagyon erős atmoszférát teremtenek ZS-listás hőseink pillanataihoz. Aki pedig nem hitte volna, hogy John Cena képes főszereplőként elcipelni a hátán egy sorozatot, az a Peacemaker nézése közben kellemeset fog csalódni. Igaz, nem feledkezhetünk meg a csapat többi tagjáról sem, akik egytől egyig ontják magukból a hol őszinte, hol vagány, hol sírva röhögős pillanatokat.

A Peacemaker valójában ugyanazért képes ilyen baromi szórakoztató lenni, amiért a tavalyi Suicide Squad nem akar megfelelni a zsáner mai elvárásainak, humor terén mer bevállalós, de nem alpári lenni, hősei pedig igazi hús-vér emberek, hihető problémákkal, hihetetlen prezentációban. Jövő héten már az első évad közepéhez érkezik a sorozat, és ha nem zuhan a minőség, egészen biztosan számíthatunk még egy újabb etapra. Ha jelent bármit is ez az első három rész, akkor azt hiszem egy olyan minőségű sorozatos korszak kezdődhet a DC-nél, amire utoljára kezdeti animációs éveikben volt példa.

1. rész: 8.szék

2. rész:8.szék

3. rész:85

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Jim Carrey utánozhatatlan, ezt zseniális videóival bizonyítjuk
Következő cikk Scarf – játékteszt