Buster Keatonról rendez életrajzi filmet James Mangold


james mangold buster keatonA legutóbb Az aszfalt királyait rendező és épp az Indiana Jones 5-ön szorgoskodó James Mangold hamarosan a némafilmmániás színész-rendezőről, Buster Keatonról forgat majd életrajzi mozit.

Hamarosan tovább bővül James Magnold filmográfiája: az 58 éves, sokoldalú direktor rendezett már például romantikus komédiát, krimit, két képregénymozit és westernt, de A nyughatatlan után hamarosan visszatér az autobiográfia zsáneréhez, ugyanis ő dirigálja a Buster Keaton életéről szóló egészestés filmet. Alapjait Marion Meade 1995-ben megjelent könyve szolgáltatja, az írónő számos nemzetközileg ismert és népszerű személyiségről körmölt életrajzi novellát, többek közt Woody Allenről is.

A produkció a Disney/20th Century Studios finanszírozásában készül, s a kétszeres Oscar-jelölt Mangold a rendezés mellett a produceri feladatokat is kezébe vette. A konkrét premier időpontjáról korai beszélni, ugyanis  Harrison Ford vállsérülése miatt még mindig tartanak az egyelőre cím nélküli Indiana Jones epizód megcsúszott forgatási munkálatai. Mondjuk, ez a Timothée Chalamet-vel fémjelzett Bob Dylan mozi is be lett dobva korábban.

Ezt a castingötletet meg évekkel korábban szülte a net, ami nem lenne rossz, pláne, ha Rami Malek bevállalná Freddie Mercury után ezt a legendát is.burton
Amit Buster Keatonról tudni érdemes:

125 éve született Buster Keaton – A Némafilmmániás

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Így segíts Schwarzeneggernek, ha a torkán akad egy súlyzó!
Következő cikk Martha is Dead – játékteszt