Timothée Chalamet lesz Bob Dylan és a filmet James Mangold rendezi


chalametAz aszfalt királyai rendezője, James Mangold fogja megfilmesíteni Bob Dylan életét, Timothée Chalamet-vel a főszerepben. A film abban az időszakban fog játszódni, mikor az énekestől mindenki azt várta, hogy a folk egyik legjelentősebb alakja legyen. Ezzel szemben Dylan hozzácsatolta egy erősítőhöz az akusztikus gitárját és újra értelmezte a rock ‘n’ roll fogalmát. A hírek szerint maga az énekes is aktívan részt vesz a produkció létrehozásában, ami egyelőre Going Electric munkacímen fut.

Timothee Chalamet Bob DylanBob Dylant 19 éves korában kikiáltották az akusztikus zene prófétájának, a folk-éra ifjú titánjának, aki Woody Guthrie és Pete Seeger nyomdokaiba lépve igazi óriássá fog válni. Hatalmas volt a döbbent, amikor 1965. július 25-én a Newport Folk Festival keretein belül, a színpadon rákötötte az erősítőre a gitárját. A folk hívők egy része árulónak kiáltotta ki, ám az emblematikus rock-folk keverék végül győzedelmeskedett és kitörölhetetlen nyomot hagyott a zene történetében. A Going Electric ezt az utat fogja bemutatni, miközben Bob Dylan a ’60-as évek zenei legendáival, többek között Seegerrel és Joan Baezzel kerül interakcióba.

Premierdátumot egyelőre nem tudunk, mert Timothée Chalamet eléggé elfoglalt. A Kisasszonyokért kiváló kritikákat kapott színész április-május folyamán Londonban fog fellépni Amy Herzog Pulitzer-díjas drámájában, a 4000 Miles-ban. Ahogy várható, csak ezek után fog tudni belekezdeni a Dylan-film forgatásába. Addig is láthatjuk őt Denis Villenueve Dűnéjében és Wes Anderson The French Dispatch című filmjében. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Chalamet maga fogja-e énekelni a Bob Dylan dalokat, mint Taron Egerton a Rocketman-ben, vagy csak aláfestésként fogjuk hallani az ikonikus dallamokat.

Mindenesetre Mangoldnak nem ez lesz az első rendezése egy zenész életéről. Neki köszönhetjük a 2005-ös Johnny Cash és June Carter életét feldolgozó A nyughatatlant is. Ha a Bob Dylan-film is olyan jó lesz, mint az, akkor nem lehet okunk a panaszra.

Timotheé Woody Allen mozijában is énekelt:

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Dracula - kritika
Következő cikk Vaják (The Witcher) 1. évad - kritika