Trifox – játékteszt


Fejlesztő: Glowfish Interactive; Kiadó: Big Sugar; Platform: PC, Xbox One & Series X|S, Switch, PS4|5

Idén már rókáztunk egyet és nagyon jól esett, most viszont három eltérő képességű koma bőrébe is belebújhatunk, ugyanis a Trifox az ügyességi játékok aranykorába invitál.

Képzeld el, hogy éppen az ingyen kölcsönözhető Volt egyszer egy tékát néznéd, majd egyszer csak néhány rosszarcú betör hozzád, hogy ellopja a televíziód távirányítóját. A Trifox esetében is valami hasonlóan abszurd történt, a főszereplő azonban nem hagyja annyiban és üldözőbe veszi a tolvajokat. Az akciódús 3D-s ügyességi cím gyors oktatópályával indul, mely során elsajátíthatjuk a játékmenet alapjait képző ugrást, lövést és spéci képességet. Ezt követően pedig kiválaszthatjuk a számunkra legszimpatikusabb rókát.

Eltérő adottságú négylábúak közül mazsolázhatunk, de utólag módosítani nem lehetséges – legfeljebb, ha új játékot indítunk. A Warrior (Harcos) közelharc során érvényesül, ugyanis hatalmas pörölyével óriási erővel képes lesújtani, a Mage (Mágus) varázslatos talentumai révén a természet feletti energiák mestere, míg az Engineer (Mérnök) egy technikai zseni és eltérő kütyüjeivel kellemetlen pillanatokat bír okozni ellenlábasainak.

Számtalan, összesen 30 gyökeresen eltérő készség áll rendelkezésünkre, ám mindenekelőtt azokért tejelnünk kell a főbázisunkon lévő laborban, ami mellett megtaláljuk a pályaválasztó helyiségeket is. Pénzt egyébként a szinteken fellelhető hordókból és kincses ládákból tudunk szerezni, de az ellenségeink kiiktatása után szintén terebélyesedik a pénztárcánk. Nem túl nehéz játék a ’90-es évek stílusjegyeit megidéző egyjátékos Trifox, sokkal inkább a szórakoztató játékmenetre gyúrt rá a belga Glowfish Interactive. Az életeink száma ugyan mulandó, hisz „végleges” elhalálozásunkkor kezdhetjük elejétől az aktuális küldetést, de némi fejfájást egyedül a főellenfelek elleni kreatívan kivitelezett párharcok okozhatnak.

Kifejezetten ötletes alkotás a Trifox. Ironikus prezentációján érezhető, hogy szeretetből és alázattal készült, külcsín alapján pedig ennél barátságosabb nem is lehetne, ezért végigjátszása bármely korosztály számára bátran ajánlható.

7 szék

 

 

Legutóbbi ezt teszteltük:

Pokémon Scarlet/Violet – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Minden idők Top 10 mozihőse
Következő cikk A The Last of Us 2023 egyik legjobban várt sorozata, itt a hivatalos előzetese