DC’s Justice League: Cosmic Chaos – játékteszt


dcjustice0

Fejlesztő: PHL Collective; Kiadó: Outright Games; Platform: PC, Xbox One & Series X|S, Switch, PS4|5

Batman, Wonder Woman vagy Superman szerkójába bújhatunk az alsó korosztálynak szánt DC’s Justice League: Cosmic Chaos című akciójátékban. Humorra és csihi-puhira helyezi a hangsúlyt, noha a végeredmény összességében felnőttként is kellemes csalódás.

Míg a DC bővített univerzuma apropóján sokak kudarcként élték meg az Igazság Ligája „mindkét” verzióját, s a Rocksteady Öngyilkos osztagának megjelenését a Warneréknél határozatlan időre parkolópályára tették, addig a főleg gyerekeknek szánt játékokra fókuszáló Outright Games-től váratlanul felbukkant a képregényvilágban játszódó második címük, a DC’s Justice League: Cosmic Chaos. A felülnézetes akcióplatformer játékmenete valamelyest a „tucatszámra” érkező LEGO produktumokra hajaz, ugyanis a látványos, rajzfilmes külcsínt vicces párbeszédekkel és történésekkel spékelték meg. Tesztalanyunk felépítettség szempontjából kísértetiesen emlékeztet a kiadó tavaly októberben általunk is kivesézett alkotására, a Star Trek Prodigy: Supernovára. Csakhogy a Cosmic Chaos-t az a PHL Collective szállította le, aki közel egy esztendővel ezelőtt már előrukkolt egy ezen kozmoszban játszódó akciókalanddal: ez pedig a DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace, ami a már jóformán feledésbe merült Szuperállatok ligája című animációs mozi videojátékos folytatásának számít.

dcjustice1

De kanyarodjunk vissza Batman, Superman és Wonder Woman legújabb felbukkanásához, akikhez ezúttal egyenesen az ötödik dimenzióból teleportált minden lében kanál ellenlábasa a kimondhatatlan nevű Mr. Mxyzptlk személyében. Ez a kalapos pacák, kire akár a DC csínytevés isteneként is tekinthetünk, a Happy Harbor nevű fiktív tengerparti városkába invitálja a szuperhős csapatot. Persze jól felbosszantva csőbe is húzza őket, hiszen a sztori kedvéért a mellékkaraktereket Starro segítségével ügyesen csapdába csalja. A trió feladata így nem lehet más, minthogy kiszabadítsa Aquamant, a Villámot és a Zöld Lámpást, miközben más rosszakarók (pl. Lobo, Agyagpofa vagy Méregcsók) igyekeznek megkeseríteni az életüket. A történetben azért nem mindegyik hős arcán tanyázik óriáscsillag, ugyanis az Igazság Ligájának egyéb szereplői is felbukkannak ilyen-olyan minőségében, de annyi bizonyos, hogy a fő küldetésünket Kiborg irányításának útmutatásával teljesíthetjük.

dcjustice2

Leegyszerűsítve ezek a missziók jellemzően abból állnak, hogy a helyszíneket ki kell pucolnunk az ott felbukkanó (egyébként rövid idő után reinkarnálódó) vízi élővilágra jellemző mutálódott lényektől, amik lehetnek halak, polipok, kagylók, stb. Sajnos hatalmas blama, hogy a történet módnak, melyet hat különböző nehézségi fokozaton végig is játszhatunk, csak egyedül veselkedhetünk neki, hőseinket viszont lényegében bármikor váltogathatjuk. Mindhármuknak eltérő képességeik vannak és közülük kripton fia még repülni is tud, ami gyakorta jön jól az tisztességes méretű metropolisz felfedezése közben. A talentumokat természetesen fejleszthetjük s összesen 30. szintre tornázhatjuk fel magunkat. Ehhez azonban a lehető legtöbb megbízatást teljesítenünk kell, valamint nemeziseink elleni párharc során sem szabad kímélő üzemmódba kapcsolnunk, ugyanis fajtánként eltérően különböző típusú valutákat potyogtatnak ki magukból. Mindemellett felturbózhatjuk a parkolópályára tett bajnokainkat is.

A DC’s Justice League: Cosmic Chaos összességében szórakoztatóan sikerült függetlenül attól, hogy az összkép piszkosul önismétlő hatást nyújt. Ugyan van benne egy sótlan multiplayer mód (Instant Action), ahol ellenfeleinket tulajdonképpen a végtelenségig püfölhetjük, de annyira érdektelen, hogy a készítők bátran kihagyhatták volna.

7 szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

Horizon: Call of the Mountain – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Minden idők 10 legjobb forgatókönyve (Taxisofőr, Tizenkét dühös ember Kínai negyed...)
Következő cikk 72 éves Kurt Russell 72 fénykép és érdekes videók az emlékkönyvéből