72 éves Kurt Russell 72 fénykép és érdekes videók az emlékkönyvéből


kurt russell 71951. március 17-én született Kurt Vogel Russell, sztárnak, mert még Walt Disney is korán meglátta benne a lehetőséget, már gyerekszínészként  sztár lett. A siker a génjeiben volt kódolva, és már közel hatvan éve a rivaldafényben.
Apjához hasonlóan profi baseball-játékos is lehetett volna, ha nincs egy komolyabb vállsérülése, meg aztán várt rá megannyi más legendás szerep (Snake Plissken, MacReady, Gabriel Cash, Stuntman Mike). A Sugarfoot sorozattal indult, de a Komputer a teniszcipőben lett az első személyéhez köthető sikermozi.
John Carpenterrel találkozásuk meghatározó lett mindkettejük karrierjében, olyan kultikus darabokat hoztak közösen össze, mint a Menekülés New Yorkból (a folytatást hagyjuk) vagy A dolog, de bármennyire is megkopott az 1986-os Nagy zűr kis Kínában kedves emlék maradt. Első közös munkájuk egyébként az Elvis tévéfilm volt, de egész karrierje során visszaköszönt a Király. A legelső mozis debütálása egy Elvis Presley filmben (A világkiállításon történt) történt, később a Forrest Gumpban is Kurt kölcsönözte a Király hangját, majd a Milliókért a Pokolba című már elfeledett darabban Kevin Costnerrel Elvis-imitátoroknak öltözve készülnek kirabolni egy Las Vegas-i kaszinót.kurt russelSzámos szerepet visszadobott, nem csupán Han Solo és Luke  nem lett belőle, de dobta a Hegylakó, a Halálos fegyver, a Drágán add az életed!, Jurassic Park, A feláldozhatók mozikat is. karrierje során egyetlen Golden Globe- és két Arany Málna-jelöléssel büszkélkedhet. Ráadásul a Tango és Cash-ben nyújtott alakításáért zsebelte be az egyiket, nem is akármilyen kategóriában: a legrosszabb női epizódszereplőként jelölték.
A sokadik visszatérését Tarantinónak is köszönhette, no meg Mickey Rourke-nak, aki lépett a Grindhouse – Halálbiztos forgatásáról és Kurt lett a beugró, de munkakapcsolat végül az Aljas nyolcasban és a Volt egyszer egy… Hollywoodban is folytatódott. Kőkemény western-horrorban, képregénymoziban (A galaxis őrzői vol. 2) és sikeres franchise-ban (Halálos iramban 7-8) is tiszteletét tette az utóbbi esztendőkben.

Egy 4 éves házasságot követően Goldie Hawn személyében érkezett az igazi nagy szerelem. 1983 óta vannak együtt, egy közös gyerekük született. Öt közös mozit forgattak, legutóbb a Karácsonyi krónikák: Második részét, de a Vasmacska kölykei kedves bohóság az egyik kedvencünk.
Érdekes videók, nosztalgikus fotók az emlékkönyvéből. Jó egészséget, mert ebben a cool fickóban maradt még pár mozi!kurt russell young 3

kurt russell y 2 kurt russellrussell apukajavalkurt 6

kurt 1kurt russell irussellkurt russell 20kurt russell 13kurt russell 12

kurt russell 6kurt majomkurt 8kurt 4kur y

kurt russell young kurt 3kurt 7kurt russell 002

kurt russell 4goldie kurt 1kurt russell 10russell 1

kurt russell 2russell carpenterkurt russell 9carpenter kurtkurt carpenterkurt russell 17

stargatebackdraftkurt 5kurtkurt russell yi

goldie kurtgoldie hawb kurt russellkurt goldie 1kurt russell 1kurt goldiekurt russell goldie

kurt russell 5quentinkurt 2tango es cash

kurt slykurt goldie 2goldietarantino kurtgoldie 1

kurt russell 3

kurt russell o

Jobb, ha menekülsz Kurt Russell elől!

kurt russell 001kurt kate hudsonkurt quentinkurt russell 11kurt russell 21

kur zach braffkurt 9kurt russell 15

kurt russel goldie hawnkurt russell o 1

kurt russell 16kurt russell 18kurt russell 19kurt russell chris pratt

kurt russellkurt russell 22

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk DC's Justice League: Cosmic Chaos – játékteszt
Következő cikk Keanu Reeves, kvízjáték, és a végén egy kupac kölyökkutya