Tiny Thor – játékteszt


tinythor0Fejlesztő: Asylum Square; Kiadó: Gameforge 4D GmbH; Platform: PC, Switch

A remek hangulatú Tiny Thor című ügyességi játékban a skandináv mitológiából ismert hős bőrébe bújva ötletes pályákon misztikus lényeket zúzhatunk le.

Születésnapja alkalmából Thor megkapja apjától élete ajándékát: a Mjölnirt. Megfelelő kezekben ez az elpusztíthatatlan pöröly bármin és bárkin felül tud kerekedni, így a játékoson a sor, hogy Odin fiát irányítva összesen 30 pályán sasszézva eljusson legfőbb nemeziséig, akit Lokinak hívnak. A Tiny Thorban több méretes ellenség mellett kisebb rosszarcúak is vesztünket akarják, ám lényegében mindegyikőjük eltérő mechanikával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy egyedi támadási képességük mellett egy-két kivételtől eltekintve valamennyijük felett más metódussal győzedelmeskedhetünk.

tinythor1

A játékmenet leginkább arra helyeződik, hogy riválisaink eltiprása mellett miként tudjuk „szerszámunkat” továbbjutásunk érdekében hatékonyan kamatoztatni. Egyes ajtók és kapcsolók ugyanis csak kalapácsunk közreműködésével aktiválhatóak, ehhez pedig nem kell mást tennünk, minthogy elhajítsuk azt a megfelelő irányba az erre a célra kifejlesztett gombjaink használatával. Elsőként beállíthatjuk, hogy merre targetálunk, majd megnyomjuk a dobás billentyűt. Lényegében bármit elsöpörhetünk vele, akár a szinteken elhelyezett apró kék rubinköveket is – melyeket a megfelelő mennyiség függvényében a pályaválasztó térképen fellelhető boltokban költhetünk el különböző fejlesztésekre. Úgymint például új ruhákra vagy hosszabban tartó ideiglenes sérthetetlenségre.

tinythor2

A Mario játékokból kölcsönzött, levegőben logó téglalapokból életerők potyognak ki, ezeket első felvételkor mielőbb, minimum 9 mp alatt érdemes magunkhoz kapnunk. Ha viszont nálunk van, majd elveszítjük, akkor rövid időre senki sem árthat nekünk, azonban a megmaradt másodpercek alatt újra zsebre vághatjuk. Nem mindig egyszerű feladat ez, mert közben a szív alakú tárgy zavaros mozgással spurizik előlünk. Mindenesetre a zsebre vágott hp-(ka)t tovább vihetjük a következő pályára is. Felszerezhetünk továbbá vörös színben pompázó gyémántokat is, ily módon bónusz szinteket kódolhatunk ki, amiknek főleg a precíziós platformerek kedvelői fognak örülni.

A készítők maximalizálták kreativitásukat: egyik megbízatásunk sem érződik ismétlődőnek, plusz a főbb górék utáni diadalmakat követően szert tehetünk új talentumokra (dash, kétszeres ugrás), ezért bátran kijelenthető, hogy a Tiny Thor mindig képes a megújulásra – az extra területeket is csak kamatoztatásukkal teljesíthetjük. A ’90-es évekből ollózott retro külcsín igazán szemet gyönyörködtető, miközben a veterán zeneszerző, Chris Hülsbeck (Turrican) fülbemászó dallamai gondoskodnak a megfelelő aláfestésről.

8.szék

 

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

LEGO 2K Drive – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Megérkezett a Fekete tükör 6. évadának hosszú előzetese, több mint ígéretes
Következő cikk Pókember: A Pókverzumon át - kritika