An Arcade Full of Cats – játékteszt


anarcade0

Fejlesztő és kiadó: Devcats; Platform: PC

Harmadik felvonásához érkezett a Full of Cats széria, melyben a rejtőzködő cicák játéktermekbe költöznek.

Egy évvel az A Castle Full of Cats után megérkezett az An Arcade Full of Cats című rejtett tárgy műfajú játék, aminek bevezető epizódja az A Building Full of Cats-szel kezdődött. A történet szerint szőrmók ismerőseink, Leo és Fofiño visszautazik az időben, hogy megkeressék a játéktermekben bujdokló macskákat, akik módosították a gaming világ történelmét. Kalandjaik 1980-ban kezdődnek és szakaszosan a 2000-es évekig tartanak, melynek révén megismerkedhetünk az árkád gépek cicásított aranykorával.

anarcade1

Akárcsak a való életben és persze az első két részben, továbbra is rengeteg cicus várja, hogy kattintásra leljenek. Ebből kifolyóan az alapvető feladatunk semmit nem változott: egerünk segítségével klikkelgetnünk kell a képernyőn fellelhető macskákon, akik közül a „különlegesebb” példányok valamilyen eszköz mögött lapulnak. Ezúttal viszont akkumulátorokat is zsebre vághatunk, hiszen főszereplőinknek a kiruccanásuk befejezését követően valahogyan vissza kell jutniuk a jelenbe. Az időgép beindításához elsőként rejtett érmék megszerzésén javallott ügyködni, amiket a szinteken lévő, bekapcsolt állapotú játékgépekbe dobálnunk bele. Ezek a masinák jellemzően egy-egy klasszikus alkotás kifordított verziói, de nem az Arcanoid vagy mondjuk a Paperboy című remekműveket élhetjük át másként, hanem az ott okozott galiba rendberakásán tevékenykedhetünk – természetesen tárgyak keresgélésével. A képernyő bal felső sarkában lévő ablakban az alkotók feltűntették, hogy az aktuális pályán mennyi jószág várakozik megtalálásra, s rövid időközönként akármennyiszer segítséget kérhetünk.

anarcade2

A kastélyos kalandhoz képest hangyányit visszalépésként könyvelhetjük el jelen tesztalanyunk felépítettségét, ugyanis az Arcade-ben szimpla pályákon kutakodhatunk és nincsenek különösebb átmeneti fejtörők. Valószínűleg kísérleti jelleggel került bele, de ezeket kárpótolják a kisebb logikai feladvány apropójából előbukkanó macskuszok: ugyan sok nincs belőlük, de a franchise jövője szempontjából egészen ötletes, ahogyan a régi konzolokra emlékeztető „cheat kódokat” ujjunkkal bepötyögve rátalálhatunk a cilamilákra. Természetesen mindehhez mankót is kapunk és az összesített játékidő hozza a megszokottnak mondható közel 2 órát.

A helyszín ugyan időről-időre módosul, ám az An Arcade Full of Cats üzenete változatlan, miszerint ne vásárolj, hanem inkább fogadj örökbe egy macskát. Jó hír, hogy az alapjáték ingyen érthető el a legnagyobb PC-s digitális platformon. A hozzá tartozó Timewarp Trouble nevű DLC jópofa kihívásokkal kedveskedik, amiért a fejlesztők kevesebbet kérnek, mint amennyit hajlandóak vagyunk kifizetni egy sajtburgerért.

7 szék

 

 

Legutóbb ezt teszteltük:

WarioWare: Move It! – játékteszt

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk 20. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál november 22-29.
Következő cikk Nicolas Cage visszanézi egykori mozisikerei jeleneteit és jókat sztorizik