Fuss el véle!


jofilmeklovagja

Könnyű szívvel tépjük le a naptár utolsó lapját, és gyorsan felejtsük is el a  2009-es esztendőt!
Már januárban érezni lehetett gáz van. Orosz&ukrán barátaink fölényesen csavargatták a csapokat. A VÁLSÁG szó akkorára nőtt, hogy ez a 6 betű lett a problémák hizlalta lyukak legnépszerűbb tömítőanyaga. Ha egy apuka hiányolta fiától a matek 5-öst, a kisnyugdíjas a kedvességet a bolti eladótól, elhanyagolt feleség a szexet az urától vagy egy focibarát a csatárokat a válogatottból, magyarázatként mindig jöhetett a Joker kifejezés.
Unottan kanalaztuk tovább a levest, március idusán mikor újabb szemfényvesztő politikus tüntette el magát bársonybélelt bűvészdobozában. Kollégáihoz hasonlóan EU-szinten ígért, magyarosan füllentett. A BKV búcsúfellépői jobban kaszáltak, mint Madonna a Kincsem Parkban. Bár a honi ember-fúrópajzs világszínvonalon működött, ám ha így halad a munka, a 4-es metrót unokáink sem fogják látni.
A Bushképű fekete lovag helyére érettebb(?) Barack került, ki Béke Nobel-díját 30 ezer katona Afganisztánba küldésével ünnepelte. Sáskajárás helyett jött a H1N1. Bolíviában taposták el az igazért nyíló Rózsát. Berlusconi karrierjét téglával egyengették, míg az indiai kormányzó (86 évesen) három nővel hetyegve tört Hugh Hefner babérjaira. Tiger Woods minden lyukba betalált, ez nejét nem igazán tette boldoggá. Kalifornia világmentő halálosztója számítógépes trükké korcsosult. Lindsay Lohan és Amy Winehouse csodával határos módon megérték 2010-et.
A pápa a földön karácsonyozott, míg Jacko hazatért, s esténként a Holdon sétál. Swayze már csak Ghost, az öreg Maurice zenével kísérte az úton. Csöpi bácsi sem pofozza helyre az arra érdemes rosszfiúkat, Tamás sem énekel több levelet nővéréhez. Álomra hajtotta fejét Vuk és Pom Pom papája, Bacsó csupán egy tanút hagyott hátra. Ifj. Ocskayt nagy szíve hagyta cserben, Marian Cozmát pedig hidegvérrel kivégezte egy gyáva csürhe.
Dagadó mellel legyünk büszkék a háborgó vizeken is magabiztosan lapátoló kajak-kenusokra. Úszóink végre lubickolhattak a sikerben, és szerethettük azt a csapatnyi kölyköt, kikben hetekre reinkarnálódott az Aranycsapat. Külön vállveregetést érdemel kishazánk Rockyja, Erdei Zsolt.
A médiadalív árnyékában, a hazai televíziózás színvonala ismét megállapodott egy nyugdíjas lantművész fonnyadt családi ékszerének magasságában. Főműsoridőben tömték hasukat és pénztárcájukat degeszre börtönviselt emberek. Nem csoda, hogy a gyanakodva néztük a könnyező teremőrt, azon rágódva, vajon igazi érzelem vagy csupán patika mérlegen adagolt showelem?
Ha az Álom.net vagy a Szuperbojz valaha kikerülne határainkon túlra, és rádöbbenének a gyártócímkén, hogy: Made in Hungary, filmgyártásunk joggal pironkodna. Odaát sincs Újhold, csupán a régi csillagok. Clintet vétek lenne öregek otthonába küldeni. Cameront újra királlyá koronáztuk és a Pixarnál sincs határ…Fel! és a végtelenbe tovább!
Celebjeink ezen naptári évben is bebizonyították, hogy nem érnek többet egy a kanapéra tévelyedő, fenék alatt szétmorzsolódó chipsdarabkánál. A hetente elváló, mással párosodó, mellet fel, püspökfalatot plasztikáztató emberi zsákutcák, jövőre öltözzenek végre fel és próbálkozzanak tisztes polgári munkával! A Liptai-Gesztesi páros maradjon meg a házi szappanopera keretei között! Boldoggá tesz Pákó frissen tanult száz magyar szava. Köszönöm Lakatos Márknak, hogy férfitársaimra több hölgyet hagy! HPétert pedig frizbiként hajítsa el valaki a Bermuda-háromszögbe! A tragédiahiénák, kamuhírgyárosok öltsenek zsákruhát,  vállaljanak karitatív tevékenységet, mentsenek esőerdőket és partra vetett bálnákat!
A hülyeség korát éljük. Elhasznált golyóbisunk egyre őrültebben forog, szaporán dobálva le magáról kétlábú élősködőit. Nemsokára Pandorára vágyunk, hol együtt érez fű, fa, virág. Hemingwayt kifacsarva:  Ez a világ szép volt…harcoljunk érte, hogy élhető maradjon!
2010-ben fertőzzük egymást több őszinteséggel, emberséggel!

A Titeket szerető, foggal-körömmel optimista, még mindig naív, kesernyésen cinikus, vállaltan patetikus, örök idealista, szentimentalizmusban fuldokló,
Cheese

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk A Hetedik sor évértékel
Következő cikk Adás - Interjú Vranik Roland rendezővel

3 hozzászólás

  1. Glamorous
    2009. december 31. csütörtök

    Köszönjük Cheeze! Keep writing….

  2. 2010. január 1. péntek

    Ez jó volt… Nincs mit hozzátenni.

  3. aribeth
    2010. január 1. péntek

    Bizony jó lett. Boldog új évet!

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .