Ez nem az, aminek látszik


Tegnap éjjel (Last Night)

Tegnap éjjel (Last Night)

TOP 5+1 film a hűtlenségről annak örömére, hogy mozikban a Tegnap éjjel Keira Knightley főszereplésével. Ti hogy állítanátok fel a sorrendet az alábbiak között?

Tegnap éjjel (Last Night)

r.: Massy Tadjedin, sz.: Keira Knightley, Sam Worthington, Eva Mendes, Guillaume Canet, 2010
Kezdjük akkor rögtön az aktualitást adó +1-gyel, ahogy illik: Michaelt és Joannat szexuális orientációtól függően senki nem dobná ki az ágyából és ők sincsenek fából. Szeretik egymást, de amikor muszájból külön töltenek pár napot és mit ad isten, épp akkor csapja meg mindkettőt a könnyű kaland lehetőségének feromonszagú lehelete. Mi lesz ebből?

És mi lett ebből az 5-ből?

Közelebb

A new york-i színpadokról kisebb hollywoodi kitérővel érkezett meg a Merlinbe tavaly Patrick Marber négyszereplős drámája, ahol a fiatalok hol így, hol úgy alkotnak épp egy párt és csalják a másikat. Könnyen bele lehet zavarodni, pedig van benne logika. A film is zseniális lett, Jude Law, Julia Roberts, Nathalie Portman és Clive Owen mossák egymás után a lepedőt.

Jelenetek egy házasságból

A párkapcsolati drámák alfája, ugyanaz, mint a vígjátéknak Annie Hall, Bergman életművének központi témája, hogy mi van a kapcsolatokkal, házaságokkal, ha belép egy harmadik, mit lehet elvárni ilyenkor és mit lehet megbocsátani stb. Ma már egyáltalán nem hat frissnek, de nélküle sehol nem tartanánk a témában. Hopp egy jelenet klasszikus magyar szinkronnal a YouTube-csatornánkról:

http://youtu.be/UZA-d9BJt38

Apró titkok

A külön szubzsánerré avanzsált kertváros-drámák egyike, tudjátok, amikor a “felszín alatt megbúvó” titkok, vágyak, meg mi az a szó, amit mindig használnak a pszichológusok, ja igen, frusztrációk törnek elő, nyilván a kenyértörésig feszítve a húrt, hogy ezzel a képzavarral éljek. Tanulság, az elhanyagolt házastárs előbb-utóbb megtalálja a vigaszt a szomszéd utcában.

Chloé

A féltékenységből felbérelt prosti olyan részletességgel számol be Julianne Moore-nak a férjjel való kapcsolatáról, hogy már-már az is megkívánja a szöszit. Visszafogott fogadtatásban részesült remake a francia Nathalie alapján. Itt írtunk róla kritikát>>

http://youtu.be/JWLEz-1VzSk

Távol a mennyországtól

That awkward moment, amikor a nő rányit a férjére, amint az egy másik férfit kefél éppen. Szegény Dennis Quaid mehet is az orvoshoz, hogy kigyógyuljon a betegségéből. Az asszony meg a néger kertésszel szűri össze a levet. Mindezt az ötvenes évek Amerikájában. Fertő a négyzeten, muhaha!

Hozzászólások

hozzászólás

Előző cikk Újabb 10 nyertes
Következő cikk Apokalipszis után irodalom

No Comment

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .